Herkese merhabalar,

Elimde yıllardır kullanılmayan iMac 7.1 bulunuyor (teknik ozellikler gorsellerdedir). İnternette dolaşmak gibi sınırları zorlamayan işlemler icin sistemi guncelleme kararı aldım. Sistemde macOS X v10.4.11 (tiger galiba) yuklu. Şu an Safari'de web sayfalarına giremiyorum (HTTP erişilebiliyor, HTTPS erişilemiyor). Software Update kısmında herhangi bir işletim sistemi bulunamıyor.

İnternette videolar izleyip, yazılar okudum. Farklı şeyler denedim, doğru olmayan şeyler yapmış olabilirim. İlk olarak yeni SSD'yi direk taktım. SSD'yi "EFI boot" olarak gordu. Hazırladığım Windows 10 belleğini de gordu. Fakat her ikisini de başlatmak icin sectiğimde goruntu takılıyor ve hicbir şey olmuyor.

Daha sonra internette bir adamın HDD'ye başka bir bilgisayarda Windows 10 kurup daha sonra taktığında Windows'un direk calıştığını gordum. Ben bu işlemi SSD'ye farklı sistemde Windows 10 yukluyerek taklit ettim fakat tabii ki de bu kadar basit olmadı ve hicbir şey calışmadı. macOS işletim sistemi yukluyken Bootcamp ile Windows 10 yukluyebileceğimi ilk araştırdığımda gormuştum fakat sistemin işletim sistemi cok eski bir macOS olduğu icin orasıda ayrı bir dert oraya da gelicem.

Windows 10 kurmaktan pes ettim ve o zaman ben yukleyebileceğim en yuksek macOS işletim sistemini yukleyeyim dedim veya macOS Catalina patcher ile yukleme yapabilirim dedim. İnternetten farklı yerlerden araştırdığım kadarıyla iMac 7.1 en son olarak El Capitan işletim sistemini destekliyor (https://everymac.com/mac-answers/os...itan-compatible-macs-system-requirements.html). Sistemi DMG dosyası ile guncellemeye calıştım. Fakat "couldn't open ___. Pkg. This package type requires macOS X 10.5." hatası veriyor. Yurtdışındaki sitelerde CD almam gerektiği soyleniyor.

Daha sonra o zaman transmac ile DMG dosyası indirip USB bellek hazırlayim o şekilde yapayim dedim. El Capitan ve lion icin USB hazırladım fakat her iki USB belleğide sistem gormuyor. Ne yaptıysam bir yerden tıkandım. Elimde sistemin HDD'si sapa sağlam duruyor. MacOS'la daha once yakından uzaktan hic alakam olmadı tamamen hobi olsun yeni bir şeyler oğrenirim kafası ile başladım. Benim temel isteğim guncel web sitelerine Google Chrome gibi tarayıcılar ile girebileceğim bir sistem haline getirmek. Windows 10 işletim sistemi yukleyebilirsek benim icin daha kullanışlı olur. Ama El Capitan veya Catalina gibi macOS yuklesekte sorun değil. Ama nasıl yapabilirim? Gecmiş Technopat Sosyal'leri okudum yurt dışı sitelerindeki turevlerini okudum fakat bir sonuc bulamadım. Umarım sizi yazım ile sıkmamışımdır.

Dosya Ekleri IMG_8150.jpg 365,5 KB · Goruntuleme: 32

IMG_8151.jpg 613 KB · Goruntuleme: 32

IMG_8152.jpg 729,6 KB · Goruntuleme: 33