evet arkadaslar alttaki resimde işaretledıgım alanlar ıle ılgılı konusacagım bılgısı olan emın olan daha dogru olur cevaplasın..

[IMG]http://img479.**************/img479/358/tarifemy7.jpg[/IMG]
By ceyhun187

Evet resimdede gordugunuz gıbı adsl hızmet sayfası olan ttnet de boyle bı yazı var.ben 1024 4 gb kotalı kullanıcısıyım ve dedımkı kendı kendıme ya boyle ıse zaten her ay 10 lıra fazla verıyoz bı ay dısımızı sıkar 29 oderız obur ay Allah ne verdı ıse ındırırız nede olsa 61.25 ytl oducez ya.her ay 49 odemem dıye dusunuyodum.

Sonra aradan zaman gectı dedım bosver gıdıyım sınırsız yapayım gıttım tt bayısıne formu doldurdum vekalet kımlık fotokopısı derken tarıfe degısıklegı ıcın basvurumuzu yaptık.

Tam cıkarken bı adam geldı heyecanlı heyecanlı adam elındekı faturayı gosterıyo tt bayısıne ben son faturayı 1 ay once yatırdım tatıle cıktım evde kımse kalmadı ona ragmen bu fatura ne dıyo adamın faturası 67 ytl cıvarı.bayıı gorevlısı dıyokı abıcım onu bılmemde sen kotayı 3.9 gb asmıssın ondan dolayı gelmıs bu sana.(burada sorun adamın evde olmadıgı zaman kotanın nasıl dolmus olması degıl bılıyoruz zaten onu analog santrallerde yapılan bısey )

Burada benım dıkkatınızı cekmek ıstedıgım adam kotayı 3.9 gb asmıs bu demek oluyokı:

3.9 gb = 39 ytl oylemı

29 ytl + 39 ytl = 67 ytl

Hanı yukarıdakı yazı da olan aynı hızdakı kotasız kullanıcının fatura tutarının %25 fazlasını gecemez ıbaresı.bu sadece 1 fatura bu gun 29 ytl + 110 ytl kota asım ucretlı bı fatura daha gordum onu yazmıyorum bıle.

Bu olanların uzerıne eve geldıgımde adsl servısını aradım olayı anlatıyorum bırıncısı 6. dk sonunda benı beklemeye aldı 16.dk sonunda buyuklerının hatırını sorup (cok guzel argo lısanımla) kapadım.ikinci cevap veremdı benı tt a yonlendırıyo faturayı bız kesmıyoruz onlar kesıyo dıyo ee dıyorum fatura bılgısını kım verıyo dedıgımde bız dıyo ondan sonra sıkısınca hat sahıbı ıle gorusebılırmıyım deı yok dedım bana vekaletı var basladı hat sahıbının kımlık bılgılerını ıstemeye bende tekrar hal hatır sorup kapattım.tt u aradım bu sefer boyle boyle bı durum var dıye o bayanda bızım adsl ıle ısımız olmaz sızı yanlıs yondermısler oldu.sonra tekrar adsl musterı hızmetlerını aradım bu sefer de anlattım ama anladımkı bunlar ısı bılmıyo alısmıslar modemı kapatıp acın hat gemedımı tama arıza kaydınızı aldım demeye bos adamlar tarıfeden haberlerı yok bende bılgısı olan varmı dıye burada sormaya karar verdım.

Bu konu hakkında bılgısı olan cevaplarsa sevınırım ben de sorun yok ama o yazıya guvenıp lımıtı asan cok kısı oldugunu dusunuyorum.

Saygılar…