İnternette yeni sistem ile parmak izinizi asla silemeyeceksiniz!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Turkiye'nin bilgi toplumu alanında hızla gelişme kaydederek 2 milyar olan dunyadaki internet kullanıcı sayısının yuzde 76'sını oluşturan 20 ulke icinde 12. sırada olduğunu belirtti.

Bakan Yıldırım, şoyle konuştu: ''Turkiye'nin potansiyeli bundan daha yuksek. Hızla internet kullanımı yaygınlaşıyor. Sosyal paylaşım sitelerinde dunyada ya birinci, ya ikinciyiz. Facebook, MSN'de iki numarayız. Biraz daha faydalı işlere bunların yanında ağırlık versek daha da iyi olacak tabii. Yani 'laklak' da lazım, ama biraz daha uretime yonelik gelişmeye yonelik, yenilikcilikle ilgili calışmalara yonelik, araştırma geliştirmeye yonelik ağırlıklı kullanmamızda fayda var. Buna paralel gitmemiz lazım.'
...
IPv6 GELİYOR

Yıldırım, Rixos Otel'de duzenlenen IPv6 Konferansı'nda yaptığı konuşmada, internete bağlanmak icin IPv4 protokolunun yerini alacak IPv6 ile pek cok alanda değişim yaşanacağına işaret ederek, ''Bir şeye eliniz değer değmez onun izini bir daha silemeyeceksiniz. 'Ben yapmadım, etmedim' deme şansı yok. Herkes yaptığını bilecek ve sonucuna da katlanacak. Yapmasın demiyorum. Herkes istediğini yapsın, ama yanlış işler yapmasın'' dedi.

BİLİŞİMDE KAYIT DIŞI HİCBİR ŞEY OLMAYACAK

IPv6'nın internet guvenliğiyle ilgisinin bulunmadığına ilişkin goruşleri anımsatan Bakan Yıldırım, bu sisteme gecişle birlikte internet guvenliğinin de daha etkin sağlanacağını duşunduğunu ifade etti. Bakan Yıldırım, şunları kaydetti: ''En azından bu sistem, uluslararası bir yonetime kavuşuyor, eğer yanlış bilmiyorsam. Şimdi ağırlıklı olarak ABD, doğal olarak internet orada meydana cıktığı icin... Orada bir kuşku var, o kuşkuyu ortadan kaldıran uluslararası bir organizasyonun denetiminde calışan bir yapıya donuşuyor, bana verilen bilgilere gore. Bu yonuyle bir anlamda emniyet tarafının da dikkate alınması gerektiğini duşunuyorum. Bir de elektriği olan her turlu cihaza tabiri caizse kimlik verebileceğiz. Dolayısıyla bilişimde kayıt dışı hicbir şey olmayacak.''

SEYŞEL ADALARI'NDA SİTE ACIP ORTADAN KAYBOLMA BİTECEK

İnternetin yaşamın her alanına buyuk kolaylıklar getirdiğinin altını cizen Yıldırım, ''Ama kotu amaclı kullanımlar da maalesef oluyor. Bunlar icin tedbir almamız lazım. İşte bu kayıt olayı geliştikce bu tedbirleri daha kolay alacağız. Bunun en guzel tarafı bu sisteme gectiğimiz zaman uluslararası işbirliği daha kolay hale gelecek. Siber suclarla mucadele daha da kolaylaşacak'' dedi. İnternet suclarında uygulanacak hukuk sisteminin de tartışıldığını anlatan Yıldırım, bu alanda bilinen tek gecerli metnin de Avrupa Komisyonu'nun hazırladığı Siber Suclar Sozleşmesi olduğunu belirterek, Turkiye'nin de bu sozleşmeye 47. ulke olarak taraf olduğunu anımsattı. Metnin parlamentonun onayından gecirilmesinden sonra internet suclarının takibinde de ilerleme olacağını kaydeden Yıldırım, ''Seyşel Adaları'nda bir site acıp Turkiye'de birine cakıp ortadan kaybolma işi olmayacak. Bunun da boylece tedbirini almış oluyoruz'' dedi

Kaynak : http://www.haber3.com/internette-tum...k-1025016h.htm