Merhaba arkadaşlar.

Uzun uzun yazıpta hem sizin gozlerinizi yormama hemde benim ağrımış
parmaklarımı dahada ağrıtmama gerek yok.Az ve oz anlatacağım.
Konu şudur ki ; kendimce ADSL DATACENTER diye adlandırdığım projemi gercekleştirdim.Peki nedir bu proje ?

Evdeki PC'me Windows 2003 + Plesk kurulumu + Domain icin NS kurulumu
Bu saydığım 3 maddeyide zorluklarla kurmuş bulunmaktayım cunku 1Mbit bağlantı + Dinamik IP beni bayağı bir yordu ama sonunda mutlu son

Goruşumce ilk 2 noktaya kadar herkes yapabilir ama son nokta olan Plesk'inize eklenmiş domaini başka bir bilgisayardan www.domain.com şeklinde actırmakda araştırdığım kadarıyla pek kişi bilgi sahibi değil.Bu konuyu biraz aydınlatmak ve yaptığım işi baştan anlatmak istiyorum.

1. Oncelikle Windows Server 2003 kuruyoruz.Surum farketmez (Ben enterprise kurdum)

2. Ağ bağlantılarının TCP-İP ozelliklerinden IP Adresi,Alt,ağ maskesi,DNS sunucusunu elle yapılandırıyoruz.

Orneğin ; IP Adresi : 192.168.1.4
Alt ağ Maskesi : 255.255.255.0 (Kendisi veriyor zaten)
Varsayılan ağ gecidi : 192.168.1.1 (Benimki) (Varsayılan ağ gecidi modeminizin arayuzune bağlandığınız IP adresi olmalıdır.

DNS sunucuları olarak TTNET'in DNS Server'leri olan : 195.175.39.39-195.175.39.40 girmenizi oneririm.

3. Qos paket zamanlayıcı kurunuz.

4. Başlat-Calıştır'a %SystemRoot%system32cys.exe yazıp DNS kurunuz.

5. Tekrar Calıştır'a %SystemRoot%system32cys.exe yazıp uygulama sunucusunu kurunuz ve Windows bileşenleri ekle kaldır kısmından Uygulama sunucusu bolumundeki tum bileşenleri işaretleyip kurunuz(Not : Windows 2003 CD'si gerekecektir.

Bu adıma kadar herkezin yapabileceği kısımlar olduğu icin kısa anlattım.Kendimce onemli gorduğum hususlar şimdi başlıyor.Dikkatli okuyun.

1. Modeminizi Bridge moda alınız.

2. Internet Explorer Araclar kısmından İnternet Secenekleri Giriniz.Bağlantılar kısmından Kur'a tıklayınız.Gelişmiş bir kullanıcı iseniz ADSL kurmak icin yonergeleri izleyin(Zaten PPPOe vs. gorursunuz ilerleyin)Eğer başarılı olduysanız size kullanıcı adı ve şifre soracaktır)Bağlantı adı sorarsa ttadsl yazmayı unutmayın.

3.Oraya [email protected] sifreniz yazarak ilerleyin ve son aşamada bağlantı kısayolu masaustune eklensinmi diye soracaktır.Onaylayın ve Son tıklayın.

4. Masaustune bağlantı kısayolu gelecektir.Cift tıklayın.Bir hata yapmamışsanız bağlanacaktır.
Bu aşamalardan sonra PLESK'i kurunuz.IP secme bolumunde otomotik olarak İnternete cıkış IP'niz gelecektir.İnternete cıkış IP niz olan 88.x.x.x IP nizi seciniz ve kurulumu yapınız.

Sonrasında boşta olan bir domaininize domain kontrol panelinizden(İsimtescil,Markum vs.) NS Kaydı yapın.Ns adını ns1.domaininiz.com yazın IP yide mutlaka İnternete cıkış IP'niz olarak girin ve Name Server Kaydı'nızı tamamlayın.

Sonra domaininizin NS ayarlarından ns1.domaininiz.com girin ns2 ye ise ns2.sallayin.com yapın gecersiz bir ns olsun ama...

Sonra Plesk'inizden sozu gecen domaini host etmek icin ekleyin eğerki DNS yonlenmesini beklemek istemiyorsanız host ettiğiniz domainin DNS kısmından Zone ayarları kısmına girin ve tum ayarları minumum 5 saniye olarak kaydedin.
Maximum 10 dakika sonra www.domaininiz.com girdiğinizde eğerki İndex atmamışsanız Default Plesk Page cıkacaktır.

Anlatım pek acıklayıcı olmayabilir fakat Professional kullanıcılar icin acıklayıcı olmuştur.Bir konuda takılırsanız cekinmeden bu konu altından sorabilirsiniz.
Umarım faydalı bir dokumandır.

Bu dokuman tamamen şahsıma aittir başka bir sitede paylaşmıştım ve ForumTR'ye de ekledim.
İyi Geceler