Merhaba arkadaslar bana bu metnin sozcuk turlerine ayrılmış hÂli gerekiyor kendin denedim ama yapamadım lutfen yardım edin Kırmızı başlıklı kız bir gun annannesine yiyecek goturuyomuş giderken oduncu amcayla karşılaşmış oduncu amca şoyle soylemiş aman kızım sakın ormanın ordan gecme demiş sonra kırmızı başlıklı kız oduncunun soylediklerini duymamazlıktan gelmiş ve ormanın ordan gecmiş birden kurt cok acmış ki kırmızı başlıklı kızı bile bir lokmada yiyebilirmiş hemen yola koyuluş ve kırmızı başlıklı kızın yanına gelmiş nereye gidiyosun guzel kız demiş kırmızı başlıklı kızda cevap vermiş.Anannemin oraya gidiyorum deyin kurt hemen hızlı hızlı koşmuş ve kırmızı başlıklı kızdan once varmış kurt kapıyı tıklamış kırmızı başlıklı kızın anannesi kim o diye soylemiş kurt benim ananneciğim demiş ve hemen kırmızı başlıklı kızın anannesini yutmuş anannenin goluğunu, kıyafetini giymiş kırmızı başlıklı kız anannesinin evine gelmeyi başarmış kırmızı başlıklı kız kapıyı tıkladığında kurt hemenkim o diye kısık sesle konuşur benim ananneciğim der kurt gir yavrucum zaten senin gelmeni bekliyordum bana ne getirdin der kurt kırmızı başlıklı kız sana kek,corek ve limonata getirdim der kurt da kurt biraz ayağa kalkarkırmızı başlıklı kız ananne senin gozlerin niye bukadar buyuk der kurt seni daha iyi gormek icin der ananne senin ağzın nekadar buyuk seni daha iyi yemek icin diyik kırmızı başlıklı kızın ustune atlar kırmızı başlıklı kız yardım edin yardım edin diye bağırır oduncu hemen dışarı fırlar ve kurtun karnını oyarakananneyi kurtarır