Her kuşağın kendine ozgu davranış kalıpları vardır. Pazarlama stratejinizi buna uygun kurmak, size cok şey kazandıracaktır.
Belirli bir jenerasyonu baz alan pazarlama tekniği, urunu nasıl satacağımızın ve nasıl bir reklam politikası uygulayacağımızın yolunu gosterir. Hepimiz aslında jenerasyonumuzun yarattığı birer “urunuz”. Her jenerasyonun kendine ozgu bir karakteristiği vardır. İşte bu yuzden pazarlama hedefi olarak hepimiz davranış bicimlerimiz ve inanclarımıza gore kuşaklara ayrılırız.
Bir cok firmanın odaklandığı 4 tane temel jenerasyon vardır. Bunlar:
1) Milenyum kuşağı ya da 2001 jenerasyonu yani 1980’den sonra doğanlar
2) Nufus azalması (baby bust) kuşağı ya da X jenerasyonu yani 1965-1980 yılları arası doğanlar
3) Nufus patlaması (baby boom) kuşağı yani 1946-1964 yılları arası doğanlar
4) Olgun yurttaşlar yani 1909-1945 arası doğanlar
Pazarlama yaparken, bu jenerasyonlarla ilişki kurabilmek icin en uygun yolu bulmak durumundasınız.
Bir urun satın alınırken, kuşaklar acısından belirlenen yaşam tarzları ve sosyal değerler; eğitim, gelir, cinsiyet gibi genel demografik faktorler kadar etkili olmaktadır. Belki daha bile fazla...
Kuşak pazarlamacılığında başarılı olmak istiyorsanız; muşterinizi motive eden faktorlerle, muşterinizin jenerasyonu arasındaki bağlantıyı doğru kurabilmelisiniz.Eğer doğru mesajı bulduysanız, daha sonra onu urununuzle, hizmetinizle ya da onların arzularına gore, iletişimle sunabilirsiniz.
Elbette ki her jenerasyon belirli yaşam donemlerinden gececektir. Genc kuşaklar kendilerini tuketici olarak, daha sonra calışan ve ebeveyn olarak bulacaklardır. Bu guclu demografik unsur, şirketler icin cok onemli bir hale gelecektir. Onlarla şimdiden bir marka sadakati kurun ve yaşamları boyunca bunun semeresini gorun.
Eğer hala jenerasyon pazarlamacılığını keşfetmediyseniz, belki de şimdi tam zamanı
alıntı
Pazarlama Stratejisiz Olmaz
Kariyer0 Mesaj
●44 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Kariyer
- Pazarlama Stratejisiz Olmaz