’Yılın girişimcisi’ odulu alan Pegasus Yonetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, "Başlangıcta bizi goren ’hadi be sen de’ diyordu, şimdi ’eyvah’ diyorlar" sozleriyle geldikleri aşamayı vurguladı.
’CNBC-e İş Dunyasının En İyileri Odulleri’, Doğuş Otomotion’da duzenlenen torenle sahiplerini buldu. Torende Turk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİAD) Başkanı ve Doğan TV İcra Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalcındağ ’Yılın İşkadını’, Pegasus Hava Yolları Yonetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ’Yılın Girişimcisi’ odulunu aldı. Arcelik ’Yılın İhracatcısı’, Turk Telekom ’Yılın Markası’, Konya Şeker ’Yılın Yenilikcisi’, Koc Holding ’Sosyal Sorumluluk’, Boydak Grubu ’Anadolu’da İstihdam Yaratanlar’, Şişe Cam ’Cevre’ odulune layık goruldu.

DOĞRU YOLDAYIZ: Odulunu, Sanayi Bakanı Zafer Cağlayan ile TOBB Başkanı Rifat
Hisarcıklıoğlu’ndan alan Arzuhan Doğan Yalcındağ, "İDE odulleri Turkiye’de ağırlığı olan kurumsallaşmış bir odul, bir misyon diyorum ve bunu almaktan cok mutluyum" dedi. ’Yılın Girişimcisi’ odulunu Doğuş Grubu Yonetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in elinden alan Ali Sabancı ise "Yola cıktığımızda o zaman bize ’hadi be sende!’ diyorlardı. Şimdi ’Eyvah!’ diyorlar... Biz doğru yoldayız" diye konuştu.
OZUR DİLEMEYECEĞİM: Şişe Cam’ın odulunu Turkiye İş Bankası ve Şişe ve Cam Fabrikaları Yonetim Kurulu Başkanı Prof. Ahmet Kırman, "Cevreye vermediğimiz rahatsızlık nedeniyle ozur dilemeyeceğim! Bu konuda İş Bankası ve ’Şişe Cam Fabrikaları Turkiye icin cevreyi koruyacak, en oncelikli tetbirleri alacağı temennisini ve niyetimizi sizinle paylaşmak istiyorum" dedi.
SOSYAL SORUMLULUK ODULU KOC’A: ’Yılın İhracatcısı’ odulunu Arcelik adına Koc Holding Dayanıklı Tuketim Malları Grubu Başkanı Aka Gunduz Ozdemir, Doğuş Grubu Yonetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in elinden aldı. ’Anadolu’da İstihdam Yaratanlar’ dalında odule değer gorulen Boydak Grubu’nun odulu Yonetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak’a, Doğuş Yayın Grubu Yonetim Kurulu Başkanı Erman Yerdelen tarafından verildi. Turk Telekom’un odulunu ise Yonetim Kurulu Başkanı ve Genel Mudur Poul Doany’e Doğuş Yayın Grubu CEO’su Cem Aydın verdi. ’Yılın Yenilikcisi Konya Şeker’in odulunu Yonetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Microsoft Turkiye’nin Genel Muduru Cağlayan Arkan’dan aldı. ’Sosyal Sorumluluk’ odulu Koc Holding’in Kurumsal İletişim Koordinatoru Oya Unlu’ye verildi.
Hurriyet