duşunuyorum oyleyse varım kime ait duşunuyorum o halde varım oyleyse kompozisyon o halde sozunun acıklaması ingilizce
Hic olmadığı kadar cok sayıda kişisel ve kurumsal gelişim calışması yapılıyor. Bu alanda yayınlanan kitaplar, dergiler, internet siteleri giderek daha fazla yaygınlaşılıyor. Hem ilgi buyuk, hem uretim. Hangi konuda kendimizi ya da icinde bulunduğumuz operasyonu iyileştirmek istiyorsak, muhakkak o konuda bir kaynak bulabiliyoruz. Fikri seviyede pek sıkıntı yok. İstemediğimiz kadar careye, oneriye ulaşabiliyoruz. Hele yabancı dilimiz, ozellikle İngilizce’miz de varsa, akıl-fikir verenlere ulaşmak icin secenekler iyice artıyor.

Yapılması ve yapılmaması gerekenler listeleri cok pratik artık. Moda deyimle her derdin caresi "tablet" haline getirilmiş bicimde. Her gelişme ihtiyacının pusulası kısa, yalın, gorsel, sesli, kısacası aklınıza gelebilecek her formatta kolayca kullanalım diye emrimize amade.

"Pozitif duşuneceksin, beynini sınırlamayacaksın, kurabildiğin kadar hayal kuracaksın, şunları yapacak, bunları yapmayacaksın!" diye formule edilmiş yaşam ve iş receteleri dolu her yanımız. İyi guzel de bunlar uygulanmaz ise kime ne fayda sağlayacak? Yazılanlar, okunanlar yaşanmazsa nasıl yararlı olacak? Olamayacak tabii… Katıksız pozitivizm, ucarı hayaller kurmak, sınır tanımamak, quantum duşunce tekniği ile kendini geleceğe taşımak başlamak icin şart, ama yeterli değil!

TAMAMLAMAK İCİN YAPMAK ŞART!

Beyni programlamak onemli. Cok hayati. Programlanmış ve olması gerekenlere gore uyarlanmış bir beyinle hayat yaşanmaz ve gercekleştirilmezse tum cabalar boşuna.
Duşunce sistemleri uzerine yoğunlaşan bireysel ve kurumsal iyileştirme calışmaları, yakın bir gelecekte uygulamaya donuk cabalarla paralel gidecek.

Duşunen cok, yapan az!

Yeni tekniklerle "beynindekileri" uygulamaya gecirme konusunda insanların yetkinlikleri artırılacak ve "meli, malı" diyenlerle "yaptım, ettim" diyebilenler yer değiştirecek. Bunun icin simulasyon programları daha fazla oranda yayılacak. İnsanlar "nasıl yapılacağı" konusunda gercek hayatta maliyeti cok yuksek tecrubeler yaşamadan once sanal dunyada iyice olgunlaşacaklar, gereken revizyonları yapacaklar.
Var olmak istiyenler, hangi yaş ve konumda olunursa olsun surdurulebilir buyume icin duşlediklerini gercekten yaşamak durumunda olacaklar. Eylem cok dikkatle gozlenen ve olculen bir parametre haline gelecek.

"Yapıyorum o halde varım!" Yeni cağ insanının moto’su olacak. Duşlediklerini hayata geciremeyenlerin işi ise giderek zorlaşacak.

Yazı: Ufuk Tarhan