KAMU KURUMLARINDAKİ İLETİŞİMSİZLİK CIKMAZINA BİR DARBE:
“HALKLA İLİŞKİLER”
Yıllardır Kamu Kurumlarında yıkılamayan tek şey, iletişimsizlik duvarı dediğimiz o buyuk engel.. Kamu kurumları bildiğimiz gibi halkın kurumları yani diğer bir deyişle gucun, hakimiyetin ve sozun halka ait olduğu yegane merkezlerdir. Kamu dediğimiz ifade ise kaynağını buradan alır. Tek amac; halkın ev sahipliği yaptığı bir konseptte yine halkın kendi sorunlarını cozebildiği, kabul ve saygı gorebildiği bir platformda en iyi şartlarda ağırlanabilmesidir.
Bir kamu kurumuna işimiz duştuğunde once kapıdan iceriye adım atmaya korkarız. Sebep tektir. “KORKU” neyin korkusu bu peki… Soyleyeyim iletişimsizlik korkusu.. Hani o bir turlu yıkamadığımız iletişimsizlik duvarı dedim ya.. İşte ta kendisi. Hepimiz de var olan ve insanın doğasından geldiği kabul edilen bir takım beklentiler vardır. Bu beklentileri, nefes aldığı bu hayatta gercekleşmediği takdirde insan; kendini cıkamayacağı bir fanusun icinde bulur.
Maalesef ki yıllardan beri kamu kuruluşları insanı icine duştuğu bu fanustan kurtaramamaktadır.Vatandaş bu İletişimsizlik duvarını aşamadığı gibi bir de kendini aşan derinlikte bir burokrasi havuzunda boğulmak uzeredir.. İşte tam bu noktada artık kuresel koy olarak tanımlanan dunyamızda kendine kucuk bir yer edinebilmeyi amaclayan, aslında dunyada buyuk bir pay edinmiş onemli bir bilim dalı devreye giriyor….”HALKLA İLİŞKİLER”….. Dunya diyerek işi biraz fazlaca buyutmek istedim. Cunku zaten Turkiye’deki Kamu kurumlarında olmazsa olmazdır bir halkla ilişkiler yonetimi. Halkla İlişkiler vatandaşla kurum arasında bir elci gorevini gorduğu icin halkın dili olarak ifade edilir ve bu şekilde kendini kabul ettirir..Vatandaşın yureğini en iyi şekilde anlatabilen, aynı zamanda da vatandaşın yureğine en iyi hitap edebilen bir ustadır..Kısacası insanların omzuna uzanan ferah bir eldir.
Kamu kurumlarındaki Halkla İlişkiler birimleri bu nedenle stratejik bir onem taşır. Tam bu noktada halkla ilişkiler halkın sorunlarına cozum getirecek en iyi yontemlerin bulunmasını, kendine vazgecilmez bir hedef olarak belirlemiştir..İnsanlara kabul ve saygı gorduğu, kendisine insan olarak değer verildiği bir platformda ağırlandığı hissini vermek, onun icin bir varoluş amacıdır. İnsanlara bu dunyadaki en anlamlı varlık olduklarını hatırlatır. Halkla ilişkiler, yoneten ve yonetilen grubunu, bir arada ve birbiriyle ortak paylaşımlar oluşturabilecekleri geniş bir aile statusune kavuşturur. Ulkemizde de ne mutlu ki yavaş yavaş artık bircok kamu kurumu bu bilince sahip olmaya başlamış ve bu anlayışla Halkla İlişkiler birimleri oluşturmaya başlamışlardır. İnsanlar artık nefes alabilecekleri, kendilerini ifade edebilecekleri sosyal bir platforma kavuşmaya yeni yeni adım atmaya başlamıştır. Ne dersiniz yavaş yavaş duvar yıkılmaya başlıyor değil mi?
Boyle onemli bir adım atılıp;resmi bir dairenin kapısından guven duyan adımların girecek olması beni şimdiden gururlandırıyor..
Unutmayın “Halkla İlişkiler Dunyası”nda insanlara guvenilir bir el uzatmak yaşamsal gururun tek varoluş kaynağıdır….
İREM AKAN
Kamu Kurumlarındaki İletişimsizlik Cıkmazı
Kariyer0 Mesaj
●42 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Kariyer
- Kamu Kurumlarındaki İletişimsizlik Cıkmazı