Merhaba,

Deprem dolayısıyla internet hattımı iptal ettirmiştim. Evimizin az hasarlı cıkmasıyla birlikte tekrar ufak ufak taşınıyoruz. İnternet hattımı onceden Turk Telekom'un verdiği TP-Link marka bir modemle kullanıyordum ve bu modemde Phone 1-2 ışıklarından biri yanıyordu sanal telefon hattı demişlerdi. Bugun tekrar abonelik actım ve bu sefer ZTE marke bir modem getirdiler ve bu modemde ise Phone ışığı yanmıyor. Aboneliğimi Online olarak başlattım ve yalın ya da telefon hattı gibi bir secenek yoktu ve sanırım yalın bağlantı yaptılar.

Sorum şu eskiden Speedtest'de 5-7 arasında ping alırken şu anda 18-20 arasında ping alıyorum. Yine aynı şekilde eski aboneliğimde internet hızım 96-100 iken şu anda ara ara 60 70'ler goruyorum. Aboneliğim yeni başladığı icin gerekirse tekrar sabit hatlı bir abonelik acmak icin başvuracağım ama bu farkın sebebi yalın internet bağlantısı mı yoksa başka nedenleri mi var? Kullandığım kampanya paketini değiştirip sabit hatlı bir internet mi kullanmalıyım?

Ozetle yalın internet ile sabit hatlı internet arasında bir fark var mıdır? Ozellikle ping, hız vs. performans bakımından.

Teşekkurler.