P-660RU-T1 v2 kablolu modemini kullanıyor 150M Wireless Lite N Router Model No. TL-WR741N / TL-WR741ND ile interneti kablosuza ceviriyorum. Aralığın 15 inde 16mbit lik tarife gectik normalde 8mbit kullanırken de 8mbit i daha goremedim altyapı yetmiyor vs. diyorlardı. Malum Ocak 1 adil kullanım kotası da yenilendi adslkota dan baktım 4-5 gb kullanmışız. SpeedTest.Net den test yaptım sonra ek olarak bir de indirme yaptım ama speedtest de 10mbit alıyorken indirme yaparken 1mb/sn ye zor gelemiyor bile. Neyse TTNET'i aradım hattınızdan kaynaklı bir sorun yok bir bilgisayarcıdan yardım alın vs dedi.
Aklıma gelen sorular :
-Modem 5-6 senelik modem olduğu icin 16mbit i desteklemiyor olabilir yada modem iyice eskidi
-Dağıtıcı 16mbiti desteklemiyor olabilir
-Birisi bizim internetten otlanıyor olabilir.
Şimdi kablosuz dağıtıcının şifrelerini değiştirdim admin girişi ve interneta bağlanmak icin gerekli olan şifreyi.
Evdeki diğer cihazların şifrelerini yeniledim hepsini bağladım (5 cihaz var)
Şimdi bir indirme yaptım 1mb/sn yi gordum. Aklıma ilk gelen birisi bizim interneti gizlice cekiyor galiba.
Kablosuza ceviren aygıtın DHCP Clients List bolumunde bağlı olan cihazları goruyorum hepsi bizim evdeki cihazlar fakat belki bağlanan kişiyi goremiyor olabilirim diye duşundum. Aklıma ilk gelen MAC Filtreleme.
Mac Filtrelemeyi yaptım.
Fotoğraf koymayı denedim koyulmuyor.
Evdeki butun cihazların maclerini dağıtıcıya girdim. Şuan 5 cihazda bağlı ve indirme yapıyorum 1mb/sn gordum yani benden gizli başka birisi bağlanıyor gibi geldi. Who is on my programını da dağıtıcının Client List den de baktığımda hep benim cihazlarım vardı ama neyse. Ama ben 16mbit lik alıyorum fakat hala 8mbit ile bağlanıyorum.
-Modem değiştirmek
-Dağıtıcı yerine guclu modem almak
-Binadan gelen telefon kablosundan internet-telefon diye ayıran kucuk kutuyu değiştirmek
-modeme giden telefon kablolarını değiştirmek
Seceneklerini yaparsam duzeltebilirim diye duşunuyorum. Fakat ilcede yaşadığım icin de 16mbit desteklemeyebilir diye duşunuyorum. Oturduğum apartman 5 sene once yapıldı.
Başka tavsiyelerinizi bekliyorum
Dağıtıcı ile modem salonda. Odamın masasından salondaki modemin yerine kadar 5 adım var bir de arada normal bir duvar var. Dağıtıcı ile modem cok ısınıyor. sadece modemin 1 yuzu acık.
Yakında fotoğrafları cekip koyacağım. İyi akşamlar iyi forumlar tavsiyelerinizi bekliyorum yazım hataları icin ozur dilerim.