Arkadaşlar birden fazla sorum olacak rica etsem cevaplar mısınız?

Oncelikle bu işlemi yapmaya karar vermemdeki asıl sebep şu anki DSL kablomda sorun olması ve en ufak fiziksel temasta internetin kopması.

İnternet hızım: 100 Mbps download, 15 Mbps upload (eskiden 95 Mbps'ye kadar sorunsuz alabiliyordum kabloda sorun oluştuktan sonra 20 Mbps'ye kadar duştu)
Modem: ASUS DSL-N16
Servis sağlayıcı: TurkNet.
Satın almak istediğim urun: Amazon.com.tr
Modem-ankastre kutusu arası mesafe: Giriş kat olduğu icin yaklaşık 8 metre.

1- Başlığa da yazdığım gibi CAT6 kablo alıp ucuna RJ11 takarsam normal kablodan daha verimli olur mu? (oyunlarda ping sorunu var)

2- Bu işlemi yapmaya karar verirsem malum yukarıda linkinin verdiğim urunun baş ve kuyruk kısmındaki RJ45'leri sokturup RJ11 jakı taktıracağım ancak aklıma şu geldi ben bu iki kısmı baştan 30 cm sondan 30 cm olarak kesip onları birleştirsem modemden bilgisayara giden kablo olarak kullanabilir miyim? Normal Ethernet kablosu olarak yani?

3- Eğer bu işlerle uğraşmana değmez şu kabloyla yine eskisi gibi 100 Mbps'ye yakın hız alırsın diyorsanız, kaliteli DSL kablo onerir misiniz? Ethernet kablolarında gorduğum kadarıyla marka-kalite farkı var gibi ancak DSL'lerde bu durum var mı bilmiyorum.