Arkadaşlar 4 sene once eve internet bağlatırken eski modemde wifi olmadığı icin ttnet bize Huawei HG 521 modem satmıştı. Bu yaz taşındık ve dukkana internet bağlatıp bu modemi kurduk. Eskiden beri ara sıra kesinti yapıyor bu modem. Bazen adsl ışığı yanıp sonuyor, 1 dk sonra geliyor; bazen ise sadece power ışığı yanıyor oyle bi kesinti

Bu ufak tefek kesintiler burada da devam etti ama hicbir zaman hız problemi yaşamadım. AKK devreye girmediği surece ortalama 800 kb/s ile indirme yapardım. 1.2 mb/s hızı gorduğum de oldu.

Ancak burada LoL oynarken ping sorunu ile karşılaşıyorum. Altyapıdandır dediler, aynı binada bizden başka yavaşlık yaşayan yok. Bu sorun surekli olmuyor ama olunca da YouTube'da 240p kalitede bile takılmalar oluyor.

TTNet'i 2 defa aradık, once modemi değiştirmemiz gerektiğini soylediler. Ben yoktum, dukkana ellerinde modemle gelmişler daha bizim modem eski mi yeni mi bilmeden. Babam da adamları kovalamış

İkincisinde ben arayıp yeni bir arıza kaydı oluşturdum, 1-2 gune duzeltip aradılar, sorun yok dedim hallettik. Ardından aynı problem yeniden ortaya cıktı. Arıza kaydı oluşturmak icin aradığımda internet paketimizin 16 megabite kadar desteklediğini ancak desteklediğinden cok duşuk bi hızda kullandığımızı ve bu durumla ilgileneceklerini soylediler. İlgilenip duzelttikleri şey ertesi gun yine bozuldu.

Şu anda bile internet kesik, sadece power ışığı yanıyor adsl, internet, wlan falan sonuk, yan dukkanın internetine bağlıyım hicbir sorun yok ve onlardan tek farkımız modem.

Elimden geldiğince ayrıntılı anlatmaya calıştım. Modemim eski midir? Eski ise ve sorun modemden kaynaklı ise neden eskiden ping sorunu vs. yaşamıyordum. BF3 multiplayerda kaymak gibi oynuyordum eski evde. Ki bu problem 1-2 saatliğine gecip sonra yine başlayabiliyor. Sizce ne yapmalıyım?