Merhaba Arkadaşlar ;

Oncelikle şunu soyleyeyim konuyu nereye acacağımı bilemediğim icin bana en uygun gelen yer olarak buraya actım.

Fazla uzatmadan

TTnet tarafından verilen AirTies 5650tt model kablosuz modem kullanıyorum. Modemimde Portlar eskiden sıkıntısız acılıyor fakat dmz ozelliği calışmıyordu.

Ceşitli şekillerde onu kapat onu ac denedim fakat dmz acamadım en sonunda normal portlar acarak oyunlara , TeamSpeak gibi programlara devam ediyorduk. Fakat sebebini bilmediğim bir sebepden dolayı ve modem ayarlarını uzun zamandır ellemediğim halde portlar portcheck sitelerinde kapalı gozukmeye başladı. Bunun ustune başka internetlerden arkadaşlarıma soyleyerek kurduğum oyuna gelmelerini soyledim fakat giremediler daha sonra modem ayarlarına baktım portlar acık gozukuyor fakat port check sitelerinde ve bağlantılar başarısız. Modemi bu olayın ustune 3 kere sıfırladım ve tekrar portları actım gine de olumlu sonuc alamadım.

Kısacası Modemimde portlar duzgun acıldığı halde portlar teorik olarak acık gozukuyor fakat port check sitelerinde ve kurulan bağlantılarda kapalı olduğu anlaşılıyor.

Birde bu ufak sorunum icinde ayrı bir konu acmak istemiyorum buraya sıkıştırıyım.

Eskiden Portlar acıkken birisi benim kurduğum oyuna veya programa ben kurdukdan 5 dk dan daha sonra girerse benim eternet kartım devre dışı oluyor ve oyunlardan duşuyorlardı ve ben pcmi reslemeden eternet kartımı aktif edemiyordum. Şuanda Hamachi ile Aynı Sıkıntıya devam ediyorum.

Not : Yazmayı unutmuşum Firmware guncelle demeyin en gunceli kullanıyorum.