Asus AC-51 modem siparişi vermiştim, bugun elime ulaştı fakat internet kablosu yeteri kadar uzun olmadığından ve VDSL kablosu alt katta olduğu icin modemin kurulumunu PC'deki Wi-Fi ile yaptım. Kurulumunu tamamladıktan sonra kablo ile bağlantı kuramadığım icin hız testini Wi-Fi uzerinden gercekleştirdim. Ancak cekim gucunun cok zayıf olduğunu, alt kattan ust kata yeterince iyi cekmediğini fark ettim ve moralim bozuldu.

Daha sonra, firmware guncellemesi olduğunu gordum. Cekim gucunde iyileşme olabileceğini duşunerek Wi-Fi uzerinden firmware guncellemesi yapmaya karar verdim. Ancak guncelleme işlemi sırasında %30 ilerledikten sonra internet bağlantım kesildi. Bağlantının guncelleme nedeniyle mi, yoksa zayıf Wi-Fi cekimi nedeniyle mi kesildiğini bilemiyorum. %30 noktasından sonra bağlantı kesildi, ancak guncelleme başarıyla tamamlandı olarak gorundu. Bu durum beni endişelendirdi. Normalde firmware guncellemesi icin kabloyla bağlantı onerilirken, Wi-Fi ile yapılması pek tavsiye edilmez. Bu olayın ardından kaygılarım daha da arttı. Herhangi bir sorun ortaya cıkmış olabilir mi? Ya da gelecekte sorunlar yaşama ihtimalim var mı?