Merhabalar... Bende internete kablosuz bağlanmak icin Air 2410 var... Yaklaşık 5-6 aydır bir sorun var benim internetimde... Bi 30 dakikalık kullanımdan sonra hız duşuyor... Kablosuz ağa sağı tıklayıp durumu gosterdiğimde; (interneti ilk actığımda hızın 54mbps ve Sinyalin tam olduğu gostergeler) 1 , 2 , 5.5 mbps ve sinyalde 3 cubuğa inmiş gozukuyor...
Bu sorunu daha ondecede siteye yazmıştım.. Recep Abi modemi 802.11g ye aldırtmıştı 1 , 2 mbps fln gormemem icin. Fakat hala hız duşuyor... 1 mbps'e indiği zamanlar google a bile girilmiyor...
Air 2410 ayarlarında ban tercihinde 802.11a , 8011b/g ve 802.11n var... N e alınca modeme bağlanamıyor cunku modem desteklemiyor... Air 2410 u sadece 802.11g de calıştırma şansım yokmu... Tercihlerde b/g birlikte var sadece... Ve bu aygıtın preformansını nasıl artırırım.. Bir cok secenek var ozelliklerde ; 40mhz toleranssz , 802.11h+d , 802.11n Preamble , Afterburner , Anten Ceşitliliği , Bant Tercihi , Dolaşım Eğilimi , Guc cıkışı , Minimum Guc Tuketimi , Guc Tasarruf modu.... gibi bir cok ayar daha var. Bu ayarları devre dışı , etkin gibisinden değiştirebliyoruz..
Son olarak benim CASPER bilgisayarımda kendiliğinden "Realtek 8185 Extensible 802.11b/g Wireless Device" var.. Bilgisayarın arkasında anten takılı cıkarılmıyor... Ben bunu kaldırdığım zaman her bilgisayarı actığımda tekrar aygıt yukleniyor kendi kendine.. Ben de silemedim ama devre dışı bıraktım.. Bunun Air 2410 un performansında bir etkisi varmıdır? Sinyallerin cakışması ya da bilgisayarda iki Wireless Device olması sorunu falan? Yardımlarınızı bekliyorum herkese teşekkurler... (Not ; Modem 2-3 saatlik kullanımdan sonra bayağı ısınıyor Pirelli PRG E4202G Modem... )
- - - Guncellendi - - -
Bir guncelleme yapiyim... Bant Tercihi "Sadece 802.11b/g yi tercih et"
Bantları Devre Dışı Bırak " 802.11a yı devre dışı bırak" işaretli...