Oncelikle ekran kartımın RX 580 olduğunu belirteyim. Sorun şu, daha 2 gun once bu ekran kartıyla oyunlar oynuyorken hicbir sorun sıkıntı vs. yoktu. Lakin şu son 2 gundur Forza Horizon 5'te 70 80 FPS alan bilgisayarım şu an da 41 FPS sabit ve en duşuğe aldığım zaman bile FPS yukselmiyor.

Sekiro oynarken de aynı şekil ama bunda FPS 41 değil olması gerekenden daha duşuk. Ekran kartının macunlarını yeniledim, temizliğini yaptım. Aynı zaman da grafik surucusu de guncel. Birkac ayar değiştirdim AMD Software'den lakin sorunu gene cozemedim. Ayrıca bir sorun daha oluyordu bu da oyun oynarken ekranın aniden kararması, cift monitor kullanıyorum diye oluyor sanıyordum lakin oyle de değilmiş tek monitorde de aynı sorun devam ediyor, bilgisayarın kendini kilitlemesi, bu sırada oyun sesleri, Discord'dan gelen sesler duyuluyor lakin sesim karşı tarafa gitmiyor bilgisayarı da kontrol edemiyorum.

Bu sorunun ısınmasından dolayı olduğunu duşunuyorum, bilmem yanlış mı duşunuyorum fakat bunu şu an da denemedim. Şu anlık oyun acıp denesem bile gene aynı FPS değerlerini aldığım icin oyunları da calıştırmıyorum. Daha once bu konu acılmış sorun cozulmuş, lakin oradaki sorun NVIDIA ekran kartları kullanan icin bir cozumdu. AMD ekran kartları icin de bir cozumu varsa, bilenin yazmasını temenni ediyorum.