RAM XPG Gammix D30 8GB 3000 MHz DDR4 (8x2) SSD veya HDD modeli Kioxia Exceria 480GB 555MB-540MB/s Sata3 2.5" 3D N Ekran kartı Palit GTX 1650 Anakart Gigabyte B450M-H AMD B450 2933MHz DDR4 Soket AM4 m İşlemci Amd R5 4500
Bir vakittir bu ikiliyi (AMD R5 + GTX 1650) kullanıyorum nereden baksanız 5-6 ay olmuştur lakin son 2 haftadır anlık FPS duşmesi yaşıyorum.
Oynadığım oyunlar: Rainbow Six: Siege, Rocket League, Roblox ve diğer oyunlar.
200-220 arası aldığım FPS değeri anlık olarak 170-190 arasına duşup rahatsız ediyor. (FPS değeri ne kadar iyide olsa anlık olarak 30-40 FPS kaybetmek oyunici anlık takılma ve rahatsızlığa sebep veriyor ve bunu tum oyunlarda yaşıyorum)
FPS sabitlemesinden YouTube'dan gerekli tum araştırmaları yapsamda sorunu asla cozemedim.
Donamımda bir sorun vardır diye duşundum bilgisayarcıma goturdum ama bir sıkıntı olmadığını soyledi.
Bir vakittir bilgisayara format atmıyordum belki sistem biraz yorulmuştur format atıp deniyeyim dedim olmadı. (hazır format atmışken donanım parcalarını temizledim ve termal macunlarını değiştirdim.)
Belki RAM'de bir sıkıntı ya da eksiklik duşunmuşsunuzdur ama 8x2 RAM takılı.
Ekran kartının biraz duşuk kaldığını soyledi bilgisayarcım ama duşuk kalsa bile bu zamana kadar neden bu sorunu yaşamadım?
Sorun hakkında duşunceleriniz ve cozumleriniz nelerdir?