Selamlar,

Sosyal medyada gezinirken karşıma bir video cıktı ve dikkatimi cekti. Kişinin bahsettiği uzere gosterdiklerini uyguladığımız takdirde ciddi bir FPS artışı olacağı gosteriliyor. Şahsen bana pek inandırıcı gelmedi. Boyle bir şey var ise neden yıllarca kimse bahsetmedi. Kesin olarak emin olmak icin sizlere sormak istedim. Adımlar şoyle;

•Regedit > Kayıt Defteri Duzenleyicisi > HKEY_CURRENT_USER > System > GameConfigStore > GAMEDVR_ENABLED DWORD değerinin icerisindeki değer verisini 0 yapıyoruz ve kaydediyoruz (kendi değeri 1).

•Regedit > Kayıt Defteri Duzenleyici > HKEY_LOCAL_MAHCINE > SOFTWARE> Policies > Microsoft > Windows > Windows icerisinde GameDVR adında yeni bir anahtar oluşturuyoruz > GameDVR'nin icerisine de DWORD (32 Bit) Değeri oluşturuyoruz ve adını AllowGameDVR yapıyoruz > değer verisini 0 yapıyoruz.

Bu işlemler sonrasında ciddi bir FPS artışı olduğu belirtiliyor. Kişinin gosterdiği artış absurt bir seviyede. Başta 35 FPS (sabit) gosterilirken, işlem sonrasında 410 FPS (değişken) gosteriliyor. Benim duşuncem kişinin zaten yuksek FPS aldığı fakat video başında 35 FPS olarak sabitlediği yonunde. Gelelim sorulara;

1-) Bu işlem tam olarak nedir?
2-) Bu işlem sonrasında herhangi bir FPS artışı olur mu?
3-) Bu işlemin sonucu olarak bilgisayarda herhangi bir sorun baş gosterebilir mi?

Teşekkurler,

İyi akşamlar dilerim.