Herkese merhaba. Kafamı kurcalayan bir soru var, sizlerden tavsiye alabilmek adına yazıyorum. Konuyu yanlış bir başlığa actıysam kusura bakmayın. Yaklaşık olarak 2 senedir kullandığım Monster GTX 1050 Ti donanımlı bilgisayarımı 2020 Temmuz ayında yeni bir Monster ile 1650 Ti yukselterek değiştirdim. Amacım ekran kartından daha fazla performans alabilmekti. 1050 Ti ile pek sorunum yoktu acıkcası. Şu anda da Monster 1650 Ti modelinden gayet memnunum fakat fazla performans goz cıkarmaz tabii ki Gaming laptop tercih etmemin en buyuk sebebi, universite okuyor olmam ve surekli şehir değiştirme durumunda olmamdı. Yoksa masaustunun oyun icin daha uygun cihazlar olduğunun bilincindeydim. Ağustos ayı itibari ile, universiteden mezun oldum ve pandeminin de etkisi ile yaklaşık olarak 8-9 aydır laptopumla birlikte evden cıkmıyorum. Neredeyse laptopu masaustu olarak kullanıyorum denilebilir. Artık laptopa cok fazla ihtiyacım yok (taşınabilirlik anlamında). Bu nedenle laptopu satıp masaustu toplamak ne kadar mantıklı bunun kararsızlığı icerisindeyim. Monster'dan aldığım performans ile masaustunden alacağım performans arasında ucurum farklar olur mu misal en cok merak ettiğim konu bu. Eğer cok fark yoksa şu durumda Monster'i satmamın pek bir anlamı yok. Piyasayı da kontrol ettiğim zaman Monster'i bugun satmaya kalksam ortalama 8-8.5 gibi bir fiyattan satabiliyorum. Sizce satıp masaustu mu toplamalı, yoksa zaten cok yeni olan laptopumla devam etmeli miyim? Destekleriniz icin teşekkurler.

Fikirlerinizde yardımcı olabilmesi adına, laptop ozelliklerini paylaşıyorum.
Intel i5-10300H-2, 5GHz Turbo Boost ile 4, 50GHz. 4 GB GDDR6 NVIDIA GTX1650 Ti. 17, 3" FHD 1920X1080 120Hz IPS mat LED ekran. 8 GB (1x8GB) DDR4 2933MHz. 250GB WD Blue sn550 M.2 SSD + 500 GB 2.5 inch SanDisk SSD.