Sorunumu ilk başta Fallout 4 oynarken fark ettim. Daha sonra da GTA 5'te. Şimdi ise AC: Rogue oynarken başıma geldi. Sorun şu dokular gec yukleniyor sanki renderda bir problem var gibi mesela GTA'da araba surerken hızlı bir şekilde başka konuma gectikten sonra duvar dokusu veya asfalt dokusu birkac saniye gecikme ile yuksek kaliteye geciyor.

Aynı zamanda araba surerken sağ da sol da copler ve kucuk cisimlerin aniden ortaya cıktığı da oluyor. AC: Rogue'da videoda gorunduğu gibi ağaclar ve ayrıntılar yavaş yavaş yukleniyor. Oyunları Ultra ayarlarda ve goruş uzaklığını maksimumda oynamama rağmen dokular yuklenmiyor ve uzaktaki cisimler birden ortaya cıkıyor.

Bilgisayarımı toplayalı 1 ay oldu aldığım zaman RAM'leri Memtest ile test ettim RAM'lerde herhangi bir sıkıntı yok. SSD'yi test ettim sağlığı yuzde 99 ve okuma yazma hızları olması gerektiği gibi. Zaten SSD'den kaynaklı olduğunu duşunmuyorum HDD kurulu oyunlarda da SSD'de kurulu oyunlarda var bu problem.

Ekran kartı ile işlemciyi de ilk aldığım zaten stres testine sokmuştum ve mavi ekran almamıştım. Muhtemelen sorun yazılımsal ama ne olduğunu bilmiyorum. Acaba NVIDIA 3D ayarlarının yonetilmesi kısmında değiştirmem gereken bir şey olabilir mi? Cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkurler.

Video: Assassin's Creed Rogue 2020.11.13 - 16.49.11.01.mp4

Not: Dediklerim tamamen evlerin ve yolların kaybolması değil buyuk cisimlerin hepsi yerli yerinde sadece kucuk cisimler birden ortaya cıkıyor ve dokular sonradan kaliteli oluyor sanki bir videoyu 360P'den 1080P'ye almak gibi birkac saniye sonra duzeliyor sanki renderı yetiştiremiyor gibi.

Ekran kartı: Gigabyte RTX 2060 OC işlemci: AMD Ryzen 5 3600 anakart: Gigabyte B450M S2H RAM: XPG Gammix D30 (2x8 GB) 3200 MHz PSU: Zalman gigamax 550W 80+ SSD: Gigabyte 240 GB HDD: WD Blue 1TB monitor: AOC 24G2U
Sorun aynı bunun gibi