Aylardır beklediğim oyunu sonunda dun gece oynadım ve tam olarak korktuğum şey başıma geldi. Oyunun performansı en son cıkan Origins ve Odyssey oyunlarından bile daha kotu. Sistemim şu:

Ryzen 2600X.
RTX 2060.
16 GB 3000 MHz RAM.

Bu sistem ile Origins ve Odyssey oyunlarını coğunlukla Ultra ayarlar olmak uzere birkac ayarı High-medium'a kısarak 1080P ayarlarında ve onun ustune resolution scaling 1.2X'ye cıkararak oynamıştım ve coğunlukla rahat 60FPS alıyordum. Sadece buyuk şehirlere girince anlık duşmeler vs yaşanıyordu ama onlarda mırın kırın edilecek şeyler değildi.

Valhalla ise yine aynı sistem ile day 1 patch + driver guncellemesi dahil 60FPS almanız olanaksız şu an. Her şeyi medium-Low ayarlara cekerseniz %50 oranında sabit kalıyor performans ama anında beklenmedik bir hareket yaparsanız 50 FPS'lere kadar duşuyor her halukarda. Bunun ustune bir de her 10 saniyede bir anlık takılmalar yaşanıyor oynarken.

Şunu da belirtmek isterim, ben 3 haftadır RDR2'yi Ultra ayarlarda (2-3 ayar medium olmak uzere) sabit 60FPS'te rahat bir şekilde oynuyorum ve oyun muazzam gozukuyor.

Sonuc olarak ilk defa on-sipariş verelim dedik şu lanet firmadan ama verdiğimiz para ile pişman etti Ubisoft yine bizi. Oyunun kendisi serinin en iyilerinden biri ama oynayamadıktan sonra bir anlamı kalmıyor. Alacakların kesinlikle aklında olsun.