Ekran kartı: Gigabyte 3070 vision OC.
Anakart: ASUS ROG STRIX B550-E Gaming.
İşlemci: Ryzen 7 5800X.
RAM: Corsair Vengeance 32 GB CL16 3200MHz.
Soğutucu: NZXT Kraken X53 240mm.
SSD: XPG 1TB SX8100 PCI-e GEN3x4 M.2 2280 SSD (3500 MB okuma / 3000 MB yazma)
HDD: Seagate 1TB Ironwolf 64MB 5900RPM.
Kasa: Cooler Master Masterbox td500.
PSU: Cooler Master MWE 750W 80+ Bronze v2.
Monitor: ASUS VG259QM 240Hz.
Bu iceriği goruntulemek icin ucuncu taraf cerezlerini yerleştirmek icin izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi icin, cerezler sayfamıza bakınız.
Ucuncu taraf cerezlerini kabul et
Bu iceriği goruntulemek icin ucuncu taraf cerezlerini yerleştirmek icin izninize ihtiyacımız olacak.
Merhaba, 1.5 sene once bilgisayar topladım. 2 hafta once ekran kartı, işlemci, soğutucu ve anakartı servise gonderdim.
Bu 4 parcayı servise gonderme sebebim; anakartın VGA ışığı yanması (goruntu vs her şey var ancak bazı zamanlar VGA ışığı yanıyor bazı zamanlarda yanmıyordu. Değişkenlik gosteriyordu. İlk zamanlar boyle bir durum soz konusu değildi). İşlemci fazla ısınıyor, vermesi gereken performansı pek alamıyordum. Ek olarak FPS duşukluğu ve drop yaşıyordum. Soğutucu soğutmuyor ve fazla sesli calışıyordu. Ekran kartını ise anlık takılma ve kasma yaşıyordum.
Bu 4 parcada sadece soğutucu değişimi yapıldı ve diğer parcalarda sıkıntı gorulmedi. Diğer parcaların BIOS guncellemesi ve genel bakımı yapıldı.
Parcalar servisten geldikten sonra bilgisayarı test yapma fırsatı buldum. Şu an onceki sıkıntıların coğuna yine rastladım. FPS duşukluğu-droplanma ve ozellikle cok rahatsız olduğum takılma-kasılma problemleri. Oyunda hic rahat hissettirmiyor.
Soğutucu değiştikten sonra Valorant'ta test ettiğimde Max 71 derecelere cıkıyordu. Aradan 20 gun gecti ve bugun test yaptığımda sıcaklıkların sacma sapan kafasına gore 78 derecelere kadar cıktığını gordum.
İlk attığım video 1920x1080p, ikinci video 1280x960 oynanarak cekildi. Videolarda anlık takılmalar ne kadar gorulebiliyor bilmiyorum. Ek olarak MSI Afterburner yazılımı anlık FPS duşuşlerini almıyor. Oyun istemci FPS'e de bakarsanız iyi olur.
Ucuncu video 1024x768p de cekildi. Normalde CPU kullanımı GPU kullanımından fazla oluyordu. Ancak şu an GPU kullanımı CPU kullanımından fazla olmaya başladı. Ve bu bazen bu şekilde oluyor. Bunun nedenini de anlayamadım.
SSD: Samsung 1Tb 970 Evo Plus ve RAM: Gskill 32gb cl 16 ile değiştirildi. FPS birazcık arttı ancak hala FPS duşmesi yaşıyorum. Bu parcaları test icin aldım. Sorunu hala bulamadım. Yarın anakartı da değiştireceğim.
Format attım. Kasanın genel bakımları yapıldı.
Ozete gelecek olursam: FPS drop, duşukluğu ve anlık takılma sorunları yaşıyorum. SSD, Soğutucu ve RAM değiştirildi, yarın anakartı da değiştireceğim. Sorun hala devam ediyor. Yukarıdaki videoların coğunda CPU, GPU kullanımından yuksek. Aşağıdaki videolarda GPU, CPU kullanımından yuksek
Aşağıdaki videolarda 1920x1080p yuksek grafik ayarları ve duşuk grafik ayarlarında oynadım ancak fps anlamında yine değişen bir şey yok ve GPU ve CPU kullanımları
Yuksek grafik:
Duşuk Grafik:
Dosya Ekleri 1.png 60,6 KB · Goruntuleme: 7
2.png 65,6 KB · Goruntuleme: 5
3.png 49,6 KB · Goruntuleme: 6