Turkiye'nin en buyuk telekomunikasyon şirketlerinden Turkcell ile ilgili dikkat ceken bir gelişme yaşandı. 2019'dan beri Turkcell CEO'su olarak gorev yapan Murat Erkan, şirketteki gorevinden ayrıldı. Duygusal bir veda mesajı yayınlayan Erkan, gorevi neden bıraktığına ilişkin bir değerlendirmede bulunmadı.
Gecmişte Toshiba ve Cisco gibi şirketlerde gorev alan Murat Erkan, Temmuz 2008'den Aralık 2015'e kadar yine Turkcell bunyesinde kurulmuş olan Turkcell Superonline'da CEO'luk yaptı. Daha sonra Turkcell'in satış biriminin bir numarası haline getirilen Erkan, 2019'da da Turkcell CEO'su olmuştu. Turkcell ile koklu bir gecmişe sahip iş insanının gorevden ayrılma nedeni merak konusu oldu.
Turkcell CEO'su, gorevi bıraktığını şu sozlerle acıkladı:
Sosyal medyadaki paylaşımlarıma baktığımda her birinin Turkcell ’le dolu olduğunu gormek, Turkcell ’e liderlik etmek bana her zaman gurur verdi. Fakat bu paylaşımım şimdiye kadarkilerden biraz farklı. Aldığım karar uzerine 15 senemin gectiği ve bu esnada kurduğumuz bağlarla ikinci evim gibi hissettiğim Turkcell ’den ayrılıyorum. Bana emanet edilen koltuğu ve unvanı teslim ettim ancak guclu birlikteliklerimiz asla emanet değil; bundan sonra da hep surecek.
Beraber muthiş işler yaptık, keyifle calıştık. Tum Turkcell ailesinin her bir ferdine tek tek teşekkur ediyorum. Turkcell Superonline ’daki ilk gunumden bu yana hicbir zaman unutamayacağım bir seruveni birlikte yaşadık. Sizlerle var oldum… Bana olan desteğiniz ve guveniniz icin cok teşekkur ederim. Her zaman soylediğim bir şey var; Turkcell adı sadece bir tabela, esas olan ve ona ruhunu kazandıran ise insanlar. Turkcell ’i Turkcell yapan bu insanlarla hikayemiz elbet bugun bitmiyor.
Yarın yeni bir gun… Turkcell, başarılı işlerine yenilerini eklerken, ben de ulkemizin goz bebeği şirketimle gurur duymaya devam edeceğim. Edinilen bilgilere gore Turkcell, yarın bir toplantı gercekleştirecek ve bu toplantıda yeni CEO'sunu belirleyecek.
Webtekno'yu Threads'de takip et, haberleri kacırma