Arkadaşlar merhaba. Yeni sistem toplamıştım. Cuma gunu GTA 5 yukledim. Cuma gunu oyunu oynarken hic sorun yoktu ve duzgunce oynayabiliyordum. Sonra pazartesi gunu oyuna bir daha girdim. Ayarları kurcalarken Motion blur ayarını actım. Ondan sonra bu ani kasma olayı başladı. Ben de ani kasma başlayınca Motion blur ayarını kapattım ve oyunu yeniden kapatıp actım. Ancak kapatıp actıktan sonra sorun duzelmedi. Oncelikle şunu soyleyeyim sorun Motion bluru acmamdan mı kaynaklandı bilmiyorum yok ama o ayarla oynadıktan sonra boyle olduğu icin Motion blurdan kaynaklandığını duşundum. Sonra daha oyunu acmadım hatta belki duzelir diye silip yukledim. Silip yukledikten sonra dun bir daha girdim oyuna ve denedim. Ancak duzelmemişti. Yani ayarı kapatmama rağmen ustune oyunu silip yukledim FPS duşmesi olayından kurtulamadım. Sonrasında biraz Afterburner ile oyunu incelemek istedim. (aşağıya videosunu da bırakacağım) normal oyunda FPS duşmesi olmadığı anlarda GPU derecesi 74 derece civarı CPU derecesi de 76 civarında dolaşıyor. Ve gene normal drop olmadığı zamanlar GPU kullanımı 75 civarlarındayken CPU kullanımı 46 civarlarında dolaşıyor. Ama sonra Afterburner'la drop olduğu zamanları da inceledim ve drop olurken GPU kullanımı %47 CPU kullanımı da %34 civarlarına duşuyor. Bu sonuclar sonrasında biraz şuphelendim. Sizce sorun ne? Nasıl cozebilirim?

GPU: RX 6900XT.
CPU: Ryzen 5 7600X.

Surprizbozan oyun Steam'den orijinal

Bu iceriği goruntulemek icin ucuncu taraf cerezlerini yerleştirmek icin izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi icin, cerezler sayfamıza bakınız.
Ucuncu taraf cerezlerini kabul et