Bilgisayarımı aktif kullanan birisi değilim. Bugun acıp arkadaşlarım ile oyuna girdiğimde oyun 20 FPS uzerine cıkmıyor ama 20 FPS altına da duşmuyor. FPS sınırlayıcısı yok. Başka oyunlarda denedim hepsinde aynı. Bilgisayarda herhangi bir yavaşlama, kasma, donma yok. Her şey normalinde devam ediyor. Bir programı 2 saniyede acıyor isem yine 2 saniye, oyun 15 saniyede acılıyor ise yine 15 saniye.

En son 2 gun once Windows guncellemesini yaptım ve bugun oyuna girdiğimde boyle oldu. İnternette konu hakkında herhangi yararlı bir cozum bulamadım. Benzer problemlere verilen yanıtları denedim ancak hicbiri işe yaramadı. Ekran kartı driverlarımı sildim yeniden yukledim, Windows guncellemelerini eksiksiz bir şekilde kurdum, oyun ayarlarımı ve ekran kartı ayarlarımı kontrol ettim ancak hicbir değişiklik olmadı. Sebebini anlayamadım ve bu kadarına bilgisayar deneyimim yetmediğinden tıkandım kaldım. Ekran kartı ısısı da aynı ve hicbir değişiklik yok.

Bilgisayarımda acılıp kapanma sureleri aynı. Sadece oyunlarım 20 FPS ne ustune cıkıyor ne de altına. Kendimce son guncellemeden sonra otomatik bir ayar acıldı ve ben bulamıyorum ya da başka bir problem var. Ekran kartım RTX 3050. Temizliğini her ay duzenli bir şekilde yapıyorum.