RAM 32GB 2x16 CL 36 6000 MHz SSD veya HDD modeli Kingston 1 TB Anakart TUF Z690-Plus D5
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 1 ay olacak bir sistem topladım. i5 13600KF, 4070 OC 12 GB, Gigabyte Gaming DDR5. Sistem ozelliklerini fotoğraf olarak atacağım alta. Ve ilk aldığım zaman sorun yoktu veya ben fark etmedim.

İlk başta ilk hafta ekran kartımın soğutma ızgarasının ustunde deforme olduğunu gordum ve İtopya mağazasına kasayı goturup değişim istedik. Ve değişim yaptık. Ondan sonra kartı cıkardı, taktı. Sistemi actı. Baktı calışıyor. Teslim etti. Değişim yaptığımıza dair kağıt imzaladık ve eve geldik. Ondan sonra bu pazar gunu Forest girelim dedik arkadaşlarla ve oyuna girdik. Ucak duştu. Ucaktan cıktım, az ağac falan topladım. Anlık drop girdi. Ondan sonra MSI Afterburner ile acıp detaylı baktım. %0.1 FPS bayağı duştuğunu gordum. Bayağı korktum. Sonra konu falan actım. Oyundan dediler. Onu saldım.

Sonra RDR 2 gireyim dedim. Oynuyorum akıcı şekilde, Ultra ayarlarda 100 80 FPS civarı. Cok anlık FPS duşmesi yedim. Yine MSI Afterburner actım ve onda da %0.1 27'lere kadar duştuğunu gordum. Araştırmaya başladım ve forumda bir arkadaş temiz driver kurulumu yap dedi. DDU ile sildim driveri ve tekrar kurdum. Sonuc yine aynı.

Bu sefer de Rust gireyim dedim. Sonuc yine aynı. Sizce sorun neden olabilir? İtopya'ya tekrar gotureceğim sistemi. Olmazsa iade isteyeceğim ama sitelerinde kişiye ozel sistemler iade alınmaz yazıyor. 70K'ya yakın para bayıldım sisteme. İade kabul etmezlerse THH'ye başvursam sonuc nasıl işler acaba? Cevaplarınızı bekliyorum.

Not: BIOS guncel değil. Acaba ondan olabilir mi diye duşunuyorum. Benim BIOS şu an da 2204 surumunde. En yeni 2602 gosteriyor sitede. Acaba BIOS guncel olmadığı icin olabilir mi?