RAM 8GB (1x8GB) DDR4 1.2V 3200MHz SODIMM SSD veya HDD modeli 512GB SAMSUNG PM9B1 M.2 SSD PCIe 4.0 x4 Ekran kartı NVIDIA® GeForce® GTX1650 4GB GDDR6 128-Bit DX12 İşlemci i5-11400H
Merhaba, Steam'in yaz indirimlerinde Star Wars: Battlefront 2 oyununu satın aldım. Birkac gun sonra ise kendime Abra A5 16.7.5 model bir bilgisayar aldım. Oyunu ilk indirdiğimde yuksek ve Ultra ayarlarda sorunsuz bir şekilde oynayabiliyordum. Ancak 1 ay kadar sonra oyunun ortasında 2 kez mavi ekran hatasıyla karşılaştım. Bu nedenle yaklaşık 1 hafta boyunca Battlefront 2 oynamadım. Oyunu tekrar actığımda ise performans duşuşu yaşamaya başladım. Laptopun altına yerleştirdiğim soğutucunun fazla guc tukettiği duşuncesiyle FPS duşuşu yaşandığını duşundum ve soğutucuyu cıkardım. Bu değişiklikten sonra FPS ve kasma sorunlarında belirgin bir duzelme oldu, ancak hala ara sıra ani FPS duşuşleri yaşanıyor. Oyun icerisinde Alt+R tuşlarına bastığımda FPS 60-70 aralığında gorunmesine rağmen, oyun hala kasıyor gibi gozukuyor.

NOT: Araştırmalarıma gore, yaşadığım sorunun RAM ile ilgili olabileceğini fark ettim. Bu nedenle mevcut RAM kapasitemi artırmak icin 16 GB daha RAM ekleyerek toplamda 24 GB RAM'e cıkmayı planlıyorum.