5000 Leva'lik bir sistem topladim (yaklasik 15.000 lira). Bulgaristan'dan yaziyorum. Malum buradaki gamerlara da danistim ama sanirim cok amatorler ve ayni oğudu 2 kere veren kisi de olmadi.

Arkadaslar, sistemimi soyle kurdum;
Ryzen 7 1700x Gibabyte GTX 1080 Windforce, 2 x 8 GB Adata DDR4 3000 MHz Gigabyte AB 350 anakart 55 inc Curved 2016 model SAMSUNG TV (game modda 4K 60hz HDR10 destekli) Heyecanim katsayim yavas yavas artsin diye 2013 yilinda cikan gipta edip oynayamadigim oyunlarla basladim, muazzam eserlerdi ancak dun FARCRY'in 5. serisini yukleyince olanlar oldu. Ayni sekilde AC Origins'te de FSP dususleri basladi.

Belki de eski oyunlari 60 Hz'e kilitleyerek goz aliskanligi edindim ama yeni oyunlarda 30'larda geziyorum. Vallahi cok bir sey istemiyorum. Gozlerim buna da alisir elbet ama 5-6 FPS bile koyabilsem 30'un ustune gozum rahatlayacak. 4K'nin 30 FPS'i ile 1080p'nin 30 FPS'i de farkliymis. Detaylar arttikca hareketler 30 FPS'te bile goz bulandiriyor.

Profesyonel bir oyuncu degilim ama acik dunya oyunlarini grafiklerin ve ortamlarin tadini cikara cikara oynamaya da cocuklugumu yasayamamis gibi seviniyorum.

Bilen ekran kartinin calisma frekansi sanirim 1772 MHz, bunu ne kadar yukari cekebilirim en az +5 FPS alacak sekilde?
Grafik dusurmeden bi sorayim dedim. Tesekkurler dinlediginiz icin : ))