Windows 10 x64 PRO kullanıyordum. Oyunlarda ve masaustu işlemlerde cok sorunlar yaşıyordum. Oyunlarda cok kasma, takılma ve FPS duşup geri yukselme sorunlarını yaşamaktan bıkmıştım. Artık butun bileşenlerin suruculeri gunceldi. Daha sonra ufak araştırma sonrası Windows 7 kurmam onerildi. Aslında sadece deneme amaclı olacaktı. Bu bir nevi test gibi. Windows 7 x64 Ultimate UEFI surum indirip kurdum. Butun suruculeri guncelledim, hepsi de 2018 tarihli suruculer. Şunu da eklemekte fayda var, Windows 10 icin cıkartılan en son suruculer Windows 7 icin de halen cıkmakta. O yuzden Windows 7 desteği bitmiş değil. Hemen oyun testlerine başladım ve cok şaşırdım cunku ne takılma var ne de kasma sorunu, stabil bir şekilde oyunları oynayabiliyordum ama Windows 10'da boyle olmuyordu. Merak ettiğim, Windows 10 daha gelişmiş ve yeni bir işletim sistemi olduğuna gore neden Windows 7 kadar stabil değildi ve sorun cıkartıyordu? Var mı bir cevabı? Şu an yine aklımda Windows 10 kullanmak var ama bu sorunları tekrar yaşacağımı bildiğim icin kurmak da istemiyorum acıkcası. Onerileriniz nedir acaba? Siz yine de Windows 10 kurun diyeceksiniz ama boyle sorunları bilerek yaşamak istemiyorum. O yuzden kullanmak istemiyorum. Cok bir şey kaybeder miyim Windows 7 kullansam? Bilgisayar sistemim aşağıda yazılı, lutfen yorumlarsanız sevinirim.
AMD FX-8300 4.2 GHz MSI Gaming 970 AM3+ MSI Gaming R7 370 2GB 256 Bit GDDR5 DX12 8 GB Dual Kit Gskill RipjawsX 1600 MHz CL9 DDR3 700W Cougar CMX PSU 60 GB Kingston SSD ( 3-4 Senedir Kullanıyorum ) 500 GB Seagate Barracuda 7200Rpm 1 TB WD Elements Harici HDD
Cevaplar icin şimdiden teşekkurler, onerileri de gormek istiyorum.