Merhaba Recep abi. Ben universite sınavına hazırlanan kurbanlardan biriyim. Bu seneki calışmamın karşılığını alıp bilgisayar muhendisi olmak istiyorum. Sınavdan sonra da yeni bir bilgisayar toplamak istiyorum. Benim şuanki sistemim kotuden de beter.
Sistemimin ozelliklerini yazacak olursam;
Windows XP Professional Service Pack 3
İşlemci: lntel Core 2 Duo 1869 Mhz
Ekran kartı: ATI Radeon x1650 512 MB
Bellek: 1 GB RAM
Piyasadaki eski oyunları bile normal ayarlarda zor oynadığım bu pc'den kurtulmak ve yepyeni bir pc ile yeni oyunları son ayarlarda oynamak istiyorum. Bunun icin sorularıma geciyorum.
1) Ekran kartı olarak gozume MSI R7870 Hawk modelini kestirdim. Sanırım bu kart henuz piyasaya cıkmadı. Piyasaya ne zaman cıkar ve cıktığında maliyeti ne kadar olur? Bu model dışında HD 7870 yuksek fiyatı nedeniyle başka kartlara yonelmeme neden oluyor. Bu kartın fiyat/performans oranı ne durumda? Daha eski bir seri olan HD 6970 ya da HD 6950 , HD 7870 ile karşılaştırıldığında ne gibi bir fark sunuyor? Fiyat olarak daha ucuz olan HD 7850 ile 7870 arasında performans olarak cok fark var mı? Ya da tum bu kartları bir yana bırakıp nVidia kartlara mı yonelmeliyim?
2) Monitor olarak hangi monitoru onerirsin?
3) Pc bileşenlerini toptan alınca indirim yapan guvenilir siteler var mı? (Benim aklıma Vatan Computer dışında bir yer gelmiyor.)
4) Boyle ust seviye ekran kartları icin işlemci icin i5 yeterli olur mu? Yoksa i7 şart mı?
5) Son cıkan oyunları ust seviye ayarlarda en az 3 sene oynamak icin bu sisteme kac para harcamam gerekir?
6) Son olarak guzel bir kasa onerirsen mutluluğun dibine vururum.