Teknoloji devlerinden biri olan Microsoft, 2019 yılında duyurduğu ve 2020'de piyasaya sunduğu cift ekranlı Surface Duo cihazına desteğini kesti. Artık Surface Duo, herhangi bir yazılım veya guvenlik guncellemesi almayacak.
Firma, 2019'da Surface Duo ile beraber Surface Neo isimli tabletini duyurmuştu. Windows 10X işletim sistemi ile satışa cıkacağı planlanan Surface Neo'nun piyasaya sunulması iptal edildi ve yola Android temelli Surface Duo ile devam etme kararı aldı. Cihazı duyurduğunda, yalnızca uc yıl boyunca guncelleme alacağını belirtmişti.
Microsoft, bugun cift ekranlı Surface Duo cihazına verdiği desteği sonlandırdığını duyurdu.
Microsoft, cihazı 2019'da duyurup 10 Eylul 2020 yılında tuketiciyle buluşturdu. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi şirket, yalnızca uc yıl boyunca destek vereceğini belirtmişti. Bugun ise Microsoft'un urune verdiği destek resmi olarak sonlandı. Fakat iyi haber, uygulamalar olağan şekilde guncellenmeye devam edecek.
Cihazın karmaşık bir guncelleme gecmişi vardı. Android 10 işletim sistemi ile piyasaya suruldu ancak 2021 yılında gelmesi beklenen Android 11 guncellemesi ertelendi. Gozler 2022'ye doğru bakarken sonunda Android 12L surumunu aldı fakat bu cihazın alacağı son guncellemeydi. Populer olması beklenen cihazın cıkış fiyatı 1400 dolardı, bircok indirim gormesine rağmen pek de tutulmadı.
Peki Surface Duo'nun teknik ozellikleri nedir?
Ekran Cift ekranlı8.1 inc 1800x2700 piksel, OLED Corning Gorilla Glass 5 İşlemci Snapdragon 855
RAM 6 GB
Depolama 128-256 GB Kamera 11 MP, f/2.0 Batarya 3577 mAh
İşletim sistemi Android 10 (son surum Android 12L) Kaynak: Windows Central, XDA Developers Webtekno'yu Threads'de takip et, haberleri kacırma