Merhaba arkadaşlar

Acer Aspire 7551 model Laptopumun hdd'sinden ceşitli tırkırtılar geliyor, endişelenmeli miyim?

Aslında detaylı anlatmak gerekirse, Laptopu aldıktan 1 sene sonra kucun kardeşimin(2 yaşındaydı o zaman) bir kac kere sinirlenip laptopa vurmasıyla ekran donuyor yeşil yeşil cizgiler cıkıyor ve televizyon cızırtısından daha cırtlak bir cızırtı sesi geliyordu. Bu bir kac kez boyle oldu. Hatta birkac kere laptop kucağımdayken masaya bırakmak icin kaldırdığımda da -ki cok hafif bir hamle şeklinde- aynı şey oldu. Sonunda bir gun aynı şekil tak dedi laptop bir daha acılmadı. Sordum soruşturdum HDD gitmiş dediler. Bir tanıdığım HDD'den bir şekilde -usb'den Ubuntu calıştırarak sanırım- verilerimin bir kısmını kurtardı. Neyse Allah'tan garantisi vardı servise gonderdik HDD değiştirdiler. Fakat servisten geldikten sonra aynı sorun devam etti. Basit sarsıntılarda/darbelerde yine aynı sorun oluştu. İlginctir bu darbeler hicbir zaman HDD'nin bulunduğu tarafa olmadı.

Daha 2 gun once bir tanıdığım laptopunu - yine aspire serisi- getirdi, adam daha doğru durust kullanmamış, yaptığı tek şey bankacılık işlemleri, laptopun jelatinleri duruyor ustunde, dedi bir actım mavi ekran bir daha da acılmadı. Baktım HDD gitmiş, yenisini taktık hallettik.

İlk sorum şu; Bu sorun tum asipire serisinde mi var?

İkinci sorum; Ben daha cok grafik- video montaj işi ile meşgulum ve dolayısıyla HDD'dem de fotoğraf, video ve proje dosyalarıyla dolu. Aslında bir harici HDD var elimde ama ona genelde işi biten dosyaları atıyorum. Korkum şu ki bu seferde HDD giderse verilerimi kurtarabileceğimin hemen hemen hic garantisi yok. Dolayısıyla sizden verilerimi hem rahat ulaşabileceğim hemde kaybetme korkusu yaşamayacağım yontem tavsiye etmenizi rica ediyorum.

Biraz uzun oldu ama konunun gereksiz yere uzamaması ve sorunun anlaşılır olması icin detaylı yazdım. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkurler.

NOT: HD tune programının sonuclarını da ekleyeyim de belki faydası olur.