Merhabalar uzun bir arştırmadan sonra SANDİSK EXTEREME PRO 240 Gb alamaya karar verdim, bu kararı alamamda '' nCache™ Pro '' teknolojisi ozellikle sebeb oldu. Ustelik en yakın rakibi SAMSUNG PRO 850 den daha uygun fiyatlı olması tercih sebeblerinden.
'' nCache™ Pro '' teknolojisini goruyorsunuz, kısaca ozetlersem, SLC nand kullanılan ( SLC nad MLC nand lara gore cokdaha sağlam ve uzun omurludur ) nCache bolumunde ufak dosyalar tolanıp biriktiriliyor ve sonra MLC nand lara yazılıyor, buda SANDİSK EXTEREME PRO ya daha iyi hız, daha iyi IOPS ve dayanıklılık kazandırıyor.
nChache teknolojisi hem uzun sure dayanıklılık sağlamakta, hemde yuksek IOPS değerleri sağlamaktadır.
Test sonucları benim icin tatminkar oldu ustelik daha tam driver yuklemesi ve ayarlar yapılmamıştı.
SANDİSK EXTEREME PRO nun diğer ozellikleri de şu şekilde.
Sonuc olarak, SANDİSK EXTEREME PRO beni performasıyla tatmin etti. Yenilikci teknolojisiyle, kullanılan kaliteli nand'lar ve nCache Pro teknolojisiyle guzel ve hızlı bir urun. Ustelik Samsung 850 Pro ya gore daha uygun fiyatlı olması da cabası. Ozellikle '' SanDisk SSD Dashboard '' yazılımını cok beğendim, cok başarılı ve işlevsel. Herturlu bilgiye ulaşabiliyorsunuz ve en onemlisi SSD ye mudahele edebiliyorsunuz. Secure Erase , S.M.A.R.T , TRIM gibi ozellikleri' de bu yazılımla gercekleştirebiliyorsunuz. SSD ile ilgili herturlu bilgiye kolayca ulaşabiliyorsunuz.