Merhaba, 1 haftadır yaşadığım bir olay var. Herhangi bir durumda hicbir şey olmazken bilgisayar mavi ekran verip BIOS'a atıyor. BIOS'ta ise SSD'yi gormuyor. Bilgisayarı kapatıp acınca duzeliyor (tahminimce soğuyor). Onceden boyle bir durum yoktu yeni olmaya başladı. SSD'yi cıkarıp tozunu falan aldım ne olur ne olmaz diye. Ayrıca SSD ayrı bir kaba takılı siyah bir kap var ama harici SSD kabı gibi değil bayağı buyuk bir kap HDD boyutunda oluyor SSD boylece HDD slotuna takıyorum ama bu baştan (6-7 seneden) beri var yine de alakası olabilir mi? Deneme amaclı nasıl cıkarabilirim oyle cekince cıkacak bir şey gibi durmuyor yapışmış gibi duruyor.

Ayrıca Hard Disk Sentinel uzerinden baktığımda sağlığı %98 yani bir sorun da gozukmuyor. İkinci HDD sıkıntılı biliyorum ama her zaman boyleydi kullanımda pek sorun cıkarmıyordu. Ayrıca kapanma başladığından beri bilgisayar cok yavaşladı. Acılışı-kapanışı, uygulama-oyun acılışı vb. gozle gorulur şekilde yavaşladı. Ayrıca nedense HDD Sentinelde SSD'nin sıcaklığı gorunmuyor.