Merhabalar,
(Lenovo Z570 (i7) orjinal win 7 recovery )
Coğunda olduğu gibi benim laptopta da orjinal hdd icinde windows yazılımı. Yani ayrıca dvd verilmedi yanında. Yeni ssd aldım samsung evo 840 120 gb. HDD'de bir sorun yok sisteme gore cok yavaş kaldığı icin ( 5400 rpm ) ssd ye terfi edeyim dedim Eski hdd icinde dvd rw gozune takılan aparattan aldım. ( SSD sistem oyunlar programlar vs. eski hdd ise depolama amaclı kullanılaack.)
Şimdi sorularıma gelirsek.
Samsung ssd ile klonlama yapabilmek icin program cdsi geldi. Bu program işimi gorur mu ? Ssd'yi pc icine takıp diğer aparatada eski hddmi takıp klonlama işlemi yapabilir miyim ? Klonlama yapıldığında recovery dosyamda ssd'ye birebir gececekmi ? Gecerse pc ustunde bulunan recovery tuşu işlevine devam edecek mi ? ( z570 modelinde guc tuşunun yanında ayrıca recovery tuşu var bundan bahsediyorum) HDD c ve d olmak uzere 2 bolumden oluşuyor. SSD ise daha bolunmedi zaten onu bolmeyi duşunmuyorum. Yedekleme yeri olarak eski hdd yi kullanırım. Başta da belirttiğim gibi bu 2 bolum klonlanınca 120 GB'lık ssd yi nasıl boler ? ( HDD 750 gb ). Ben işler karışmasın diye D'yi boşalttım. Sadece lenovonun gizli dosyaları kaldı ve D'yi 20 GB'a duşurdum. Diğer 720 kusur gb'ı C'ye verdim. Doğru yapmış mıyım ? Sanırım boyle sıkıntı olmaz. Klonlanınca recovery nereye kaydedilir ? Hdd'deki gibi gizli bolumemi klonlanır yoksa d yemi atar direk ?
Uzunca bir soru oldu. Umarım iyi acıklayabilmişimdir. Şimdiden yardımlarınız icin teşekkurler.
Daha once uygulamış olanlarda bilgi paylaşırsa cok guzel olur. Sıkıntı cıkıyormu ?