SSD veya HDD modeli KIOXIA Exceria NVMe Anakart ASUS TUF B450 PRO GAMING
Herkese merhabalar basliktan da anlasilayacagi uzere bu konumda yaklasik 1 aydir kullanmakta oldugum Kioxia Exceria NVMe SSD'nin test sonuclarini referans olmasi icin paylasiyorum biraz da mini inceleme gibi olacak bu.
Oncellikle sahip oldugum model 250 GB surumu yani TBW olarak en dusugu buna gore degerlendirecegim.
Gunluk Windows Performansi ve Tepki Sureleri
Gunluk kullanimda bir SSD'den beklediginiz gibi neredeyse hic gecikme sunmuyor tabii ki ufak gecikmeler var ama siritan cinsten degil. Genel olarak baslatma sureleri POST ile beraber 6-7 saniye (Fast Boot kapali ve POST Delay ayari 0 saniye) gayet tatmin edici bir sure bundan daha oncesinde 860 Evo kullanmistim onda en az 10 saniyeye ulasabildim.
CrystalDiskMark Okuma/Yazma Test Sonuclari
1 Gigabit:
512 Megabit dosya:
256 Megabit dosya:
Yorumlamamm gerekirse SLC onbelleginin dolmasindan dolayi testi cok kez (TRIM'i manuel olarak devreye alip) yapmak zorunda kaldim, hizli doldugundan ardisik yazma verileri ciddi sekilde dusuyor, bunun haricinde ardisik okuma/yazma vaadedilenle uyusuyor. Kontrolcuden oturu Gen3 X4'un bant genisliginden tamamen faydalanamasam da hizlar gayet yeterli.
IOPS Degerleri
Sicakliklar
Sicaklik olarak testler sirasinda en fazla 47 derece gordum anakartimda M.2 sogutucusu ya da SSD'nin kendi bir sogutucusu yok ve bir NVMe SSD icin iyi denilebilir. Bosta ya da web gezintisinde de genelde 40 derecelerde geziniyor.