İyi geceler arkadaşlar...
Gelecek yardımlara fikirlere şimdiden teşekkurler.
Sorunumu detaylı olarak anlatayım. WD elements 750gb usb3.o harici disk kullanmaktaydım. Normalde bu diski XP de kullanıyordum tum yedeklerimi diske alarak guvenli cıkış yaptıktan sonra bilgisayarıma win7 format attım. Diskteki yedekleri yuklemek icin taktığımda ''USB aygıt tanınmadı'' hatası ile karşılaştım. Harddisk bir darbe almadı yere duşmedi sadece fişini cıkardım aynı şekilde format sonrası taktım
-Harddiski takınca ışık surekli yanıyor, titreşim var, ses var, diskin donduğu belli.
-Bilgisayarım altında gorunmuyor.
-Aygıt yoneticisinde evrensel seri yol denetleyicisi altında ''unknown device'' olarak gorunuyor ancak sarı unlem işareti yok.
-Disk yoneticisinde gorunmuyor.
-Belli başlı veri kurtarma programlarının coğunu denedim gormuyorlar.
-Chckdisk komutunu uyguladım bir sonuc alamadım.
-Başka bilgisayarlarda farklı işletim sistemlerinde denedim sonuc aynı
Asıl enteresan olay burada başlıyor bulunduğum yerde uğraşan tamirini yapacak kişi bulamadığım icin yaklaşık 1 aydır harddisk evde dokunmadım. 1 haftalığına şehir dışına cıktım Antalya da bir dukkÂna girdim. Harddiski gosterdim icini actı ve board yollarında sıkıntı olmadığını soyledi. Solusyon ile board u sokerek fırcaladı temizledi. Bilgisayarına taktı ve harddisk calıştı tum bilgilerimi gordum inanamadım soktu tekrar taktı yine bilgileri gordu sorunsuz calıştı. Sevincle eve geldim bilgisayarıma taktığımda aynı hatayla karşı karşıya kaldım.. Aynı dukkÂna bir daha uğrayamadım bu sorunu nasıl aşabilirim değerli bilgilerinize ihtiyacım var.