SSD veya HDD modeli Samsung 870 Evo 1Tb ( Sorunlu olan SSD. ) Anakart MSI B550-A Pro
Herkese selamlar, hic uzatmadan anlatıyorum...
Olayımız şu;
Elektrik kesintisi sonrası bilgisayarı acmak istediğimde Boot etmedi.
Bir iki denemeden sonra boot etmesine rağmen, "Otomatik Onarıma Hazırlanıyor" dedi ve saatlerce hicbir değişiklik olmadı.
Ben de nedenini hic bilmiyorum ama resmen icime doğmuş gibi SSD'yi soktum ve sistemi yeniden başlattım, hicbir sorun olmadan sistem acıldı.

Sonrasında SSD ile ne kadar denersem deneyeyim, Sata ya da harici olarak USB uzerinden bağlıyken bilgisayar acılmadı.
SSD takılı değilken sistemi acıyorum, hicbir sorun olmuyor, sonrasında USB ile bağladığımda 10 seferin 9'unda sistem hic gormuyor, 1'inde de sistem goruyor ancak diske hicbir şekilde ulaşamıyorum, acamıyorum, hicbir işlem yapamıyorum. Hatta Bilgisayar Yonetimi => Disk Yonetimi'ne dahi giremiyorum...

Sistem Ozellikleri;
Anakart :
MSI B550-A Pro
İşlemci : Ryzen 5 5600x
Ekran Kartı : MSI RTX 3080 SuprimX
Ram : Patriot Viper Steel 2x8Gb, DDR4 3200MHz
M2 SSD : Samsung 980 NVMe 500 Gb ( Sistem buraya kurulu )
Sata SSD : Samsung 870 Evo 1Tb ( Sorunlu olan SSD. )

Şimdi sizlere sormak istediğim ve mumkunse destek almak istediğim konuya geliyorum;
1) Bu SSD kurtarılabilir mi? ( Fiziki mudahale harici, denemem gereken, onerebileceğiniz bir yontem var mı? )
2) O ya da bu şekilde SSD kurtarılamazsa dahi, icindeki verileri kurtarmak mumkun olabilir mi? ( Bu benim icin cok onemli, zira bazı cok eski fotoğraf, video, resmi belgeler, başka bir yerde yedeği olmayan calışmalarıma ait dosyalar ve daha da onemlisi daha yeni kaybettiğim kopeğimin tum fotoğraf ve videoları icinde. )
3) Samsung'un verdiği normal 2 senelik garanti haricinde "5 Yıl / 600TbW Sınırlı Garanti" kapsamına girdiği icin iletişime gectim, sizce bir şansım var mı?