Merhaba arkadaşlar,
Bir muddettir monitor almak icin araştırma yapıyorum fakat bu konuda buyuk bir cıkmaza girmiş durumdayım diyebilirim. Tepki sureleri, paneller, boyutlar, destekledii teknolojiler derken bununla aşırı değişken bir şekilde yukselip alcalan bir fiyatlandırma var. Gonlum isterdi ki ekran kartımın Gtx970 olması nedeniyle G-Sync teknolojili bir monitor alayım hatta Asus Swift'im olsun ama o kadar parayı o monitore ne yazık ki veremem.
Toparlarsak elimde tahminen duşunduğum ortalama 500-600TL, max 1000TL civarlarında ozellikle iş yerinde de uzun sure monitore bakmam nedeniyle yaşadığım goz ağrıları, migrenlerden oturu GOZ DOSTU bir oyuncu monitorune ihtiyacım var. Hatta mumkunse bu cihazda Nvidia 3d vision da olmasını eğer ki cihazın fiyatı 1000 TL civarlarına cıkarsa acıkcası beklerim. Genel anlamda cihazdan beklediğim Full HD olması(daha fazlasında gozum yok) ve gene imkan varsa 120FPS'i uygun fiyata verebilmesi eğer ucuk fiyat farkı varsa 60'la da idare ederim. Monitor boyutu konusunda da acıkcası gene bir beklentim pek yok bu konuda fiyatlara daha cok dikkat ediyorum diyebilirim. Kullandığım Macbook Air'in 13inch Laptop'un 15inch olması ve bana ikisinin de gayet yeterli gelmesinden zaten ekran boyutlarına pek takılmadığımı anlayabilirsiniz Son olarak da Monitor'un tepki suresi 1ms olacak tarzı takıntılı bir adam değilim. 1-5ms arasında bir değerlerde olsun. Ghosting gibi sıkıntılar cıkarmasın benim icin yeterli olacaktır.
Bildiğiniz butun bu ozellikleri bir arada sunan guzel monitorler varsa bana tavsiyelerinizi soylerseniz sevinirim.
Herkese şimdiden teşekkurler.