Herkese iyi, sağlıklı gunler. Bugun yeni sistemim geldi ardından birkac oyun denemesi yaptım fakat yolunda gitmeyen bir durum var. Monitorum normalde 144Hz ve yanlış hatırlamıyorsam renk derinliği 10 bit idi. Daha once bu monitorle RX560 ve RX6700 kullandım, onlarda sorun yoktu. Yeni sistemde RTX 3060 var.
ETS2/ATS oyununda denedim menude 144 FPS alıyorum ama oyun icerisinde 72 FPS sabit kalıyor. Dikey eşitleme kapalı olduğunda ise 110 FPS'lerde dolaşıyor. Resimde de gorduğunuz gibi yenileme hızı 144 fakat oyun icerisinde dikey eşitleme acıkken 72 FPS sabit oluyor.

Kısacası iki sorun var. Birisi monitor Hz ve biti değişti, diğeri ise oyun ici FPS sorunu.

İlk defa NVIDIA bir sistem kullanıyorum, oyun dışı bir ayar yapmadım henuz. Sadece NVIDIA sitesinden ekran kartı modelini girerek GeForce programını indirdim. İşlemci olarak i3 12100F var, chipset ile ilgili bir şey yapmam gerekiyor mu? Şimdiden teşekkurler.

144Hz 72FPS sorunu diyebiliriz kısacası.

Video veya yayınlarda tam ekranda değilse goruntu bulanık oluyor, bir şeyi de bu. Gsync ile alakalı olabilir mi veya herhangi bir ayardan?

Dosya Ekleri 1.png 48,2 KB · Goruntuleme: 17

2.png 68,9 KB · Goruntuleme: 17