Merhaba arkadaşlar bu yıl icinde monitorumu değiştirmeyi duşunuyorum. Monitoru alma sebebim oyun oynamak ve geliştirmek. Guclu bir sistemim olduğu icin tum oyunları Ultra da oynayabiliyorum ama bana ulaşacak goruntunun en iyi olması icin ekranın renklerini canlı ve gercekci gostermesi lazım. Aklımdan Asus ROG Swift PG278Q geciyor ama cıkmasına daha var. Şu an hemen alabileceğim modeller arasında ise en guclu alternatif Asus vg248qe var. Kağıt uzerinde hemen hemen aynı ozellikleri var. ROG Swift sadece daha buyuk ve cozunurluğu 2560 x 1440p ayrıca g-sync ozelliği var. Başka da bir farkı yok gibi gorunuyor. (Ki nvidia'nın vg248qe ye cıkardığı bir cip sayesinde bu model de g-sync destegine kavuşuyor) Acaba asus bu model ile ROG markasının arkasına guzel bir tasarımla g-sync li olarak sığınmak mı istiyor ? Yoksa paneli vs geliştirerek goruntu kalitesini ileri goturmuş mu olur? Birde tazeleme hızı, tepki suresi bakımından TN paneller daha iyi olsa da ips lerde goruntu kalitesi daha iyi diyorlar bu kalite olayı ne kadar doğru? Bu yeni ROG modelinde ips panel kullanma olasılıkları var mı? Ve şu an piyasada olan veya cıkacak olan ips paneli ve 120-144 Hz ve 1-2 ms tepki suresi sunan bir model var mı? Şimdiden teşekkurler.