Merhaba, yeni aldığım monitorle ilgili buyuk bir sorun var, 3-4 gundur her şeyi deniyorum ama olmuyor. Şoyle izah edeyim; monitor 16:9 formatında ve 1920x1080 doğal cozunurlukte, ama goruntude dikey ve yatay bozulma var. Goruntu monitore tam sığıyor, cercevede boşluk veya taşma yok. Fakat her şey uzun gorunuyor. Yuvarlaklar elips, kareler dikdortgen gorunuyor. Yazılar daraltılmış ve boyu uzamış gibi, video izlerken insanlar uzun gorunuyor. Bircok şey denedim, ama cozum olmadı.
Format attım Windows 7 yerine Windows 8 yukledim. Şuan tekrar Windows 7 kurdum. En son suruculeri yukledim defalarca, butun nVIDIA Control Panel ayarlarını denedim. Windows'un kendi cozunurluk ayarlarını defalarca değiştirdim. Monitorun altındaki tuşlardan OSD ayarlarını değiştirdim. Monitorun surucusunu de defalarca yukledim.VGA kabloyla da DVI kabloyla da denedim. ATI ekran kartı taktım Catalyst kurdum. Şuan nVIDIA var. İki ekran kartı da 1920x1080 cozunurluğu destekliyor. Hic birisi cozum olmadı. Her şey yatayda ince ve dikeyde uzun gorunuyor. Monitor geniş ekran halbuki, cercevede bir taşma yok, boşluk yok.
Bu sorunu cozmeyi bilen var mı acaba? Gercekten buyuk bir sorun benim icin, teşekkurler şimdiden...