Merhaba değerli from uyeleri!Ben cinden customize laptop almak istiyorum.Bircok fabrika olduğunu soyleyen firmayla konuştum,birde bizimkilere sorayım dedim. Şimdi benim toplamak istediğim laptop;(isteyen olursa yazıcam istediğim laptopu)1)Apple gibi goz alıcı,net,canlı renklere sahip olmalı, 2)Apple dan daha buyuk boyutta olmalı3)performansı bir oyun bilgisayarı gibi yuksek performanslı olmalı4)Neden MSI gibi firmalar yada goruntuleme teknolojilerinde genelde Full HD uzerine cıkılmıyor, bir bildikleri mi var?yoksa talep olmadığından mı?Full hd ye donmek isteyen cozunurluk ayarlarından donebilir zaten,Şimdi sorularımdan bazıları şunlar:1)Herhangi bir 2880*1800 laptop ekranı aynı Apple gibi ozelliklere sahip olur mu?2)Dell yada başka firmanın ultrasharp monitoru Apple gibi aynı ozelliklere sahip mi?3)Herhangi bir 2880*1800 ekran zaten retina display midir,goruntu ozellikleri vs Apple ile aynı olur mu?4)Yuksek cozunurluk goz ağrısı ve problemlere yol acar mı? Teknoljinin zararsız olanını severim.3D hakkında da aynı duşunuyorum baş ağrıtacaksa kullanmam daha iyi.