Arkadaşlar VatanComputer'den 425 liraya %25 indirim ile aldım.
Oncelikle parlak siyah renge sahip ve monitorun koşelerine paralel uzanan şeffaf yani arka tarafı gosteren cizgiler mevcut. Oldukca şık ve parlak.
Olu piksel gibi bir problem olmadı. Gayet kaliteli bir urun.
Urunun ayak kısmı monitoru rahatlıkla taşıyabilecek duzeyde. Kesinlikle sarsıntı olmuyor. Gayet sağlam. Bu ayaklı hali :
Ancak ben bu şekilde kullanmayı beğenmiyorum. Bu yuzden ayaklığı cıkarttım ve monitor bir desteğe ihtiyac duymadan kendi uzerinde durdu. Tabi arkadan ayarlıyorsunuz. Tabi bu şekilde masa biraz kuvvetli sallanırsa monitorun duşme ihtimali var. Ben her ihtimale karşı monitorun arkasına bass kutusunu dayadım ve gayet rahat kullanıyorum. Boyle goz zevkime daha cok hitap ediyor.
Evet arkadaşlar monitor 1920*1080 piksel, 2ms tepki suresi, 23 inc, cift HDMI, LED gibi ozelliklere sahip.
23 inc olması oyunlarda cok ayrı bir haz veriyor. İyi ki 21,5 inc monitor almamışım.
Daha sonra 2 ms tepki suresi oyunlarda, ozellikle silahlı ve aksiyon oyunlarında kargaşa anında cok daha net bir goruntu almamı sağlıyor. Battlefield 3'u 3 defa bitirdim yani 1 haftada. Sıkıldım ve bıraktım artık. O kadar zevk veriyor oyunlar.
Telefonunuz monitore bir kablo aracılığı ile bağlayabiliyor ve aynı goruntuye kaliteli bir bicimde cok daha buyuk bir monitorde ulaşabiliyorsunuz.
Menusundeki ceşitli modlar sayesinde oyun oynarken veya sinema seyrederken daha uygun bir ayarı tek bir ayar ile yapabiliyorum.
Ekranın goruş acısı cok cok iyi. Ekrana en yandan baksam bile cok rahat goruyorum. Sinema izlerken geniş izleme acısı cok icime yaradı. Mesela ailem ile film izledik. Herkes istediği yere gecti. Ve ekranı tam karşıdan bakıyormuş gibi gordu herkes. Goruş acısı kesinlikle cok iyi.
Gozumu kesinlikle ama kesinlikle zerre kadar bile yormuyor. Hemde aldığımdan beğri %100 parlaklıkta kullanmama rağmen. Kesinlikle gozumde kızarma, acıma, bakamama, sulanma gibi bir problem yaşamadım.
Renkler cok canlı bir şekilde gozukuyor gercekten. Aşağıdaki resimlerden bunu anlayabilirsiniz.
Monitorun tek eksisi, dokunmatik tuşlarının led olmaması. Akşam belli olmuyor duğmeler. Ama bunun bir onemi yok. Cunku herhangi bir tuşa denk gelince zaten ana menu acılıyor ve ekran uzerindeki sayfa sayesinde gayet kolayca istediğimiz ayarı yapabiliyoruz.
Kesinlikle ama kesinlikle 425 lirayı hak ediyor. O para elimde şuan olsa yine bu monitorden alırdım emin olabilirsiniz.
Evet arkadaşlar monitorun en sevdiğim yanlarından birisi de cok canlı renkler veriyor olması. Eski LCD monitordeki ateş kırmızısı ile yeni monitordeki renk arasında inanılmaz fark var. Beyazlar cok daha beyaz, siyahlar cok daha siyah geliyor artık.
İsterseniz fotoğrafa bakalım, en iyi fotoğraf anlatıyor.
Ve monitorun goruş acısından kastım buydu. Ekranın en dibinden bakmama rağmen en ufak bir goruntu kaybı bile yaşamadım. Odam sanki sinema salonuna dondu. 5+1 ses sistemini de alınca keyfime diyecek yok.
Evet arkadaşlar bu da monitorun ayar menusu. Oldukca anlaşılır bir bicimde. Aşağı ve yukarı tuşlarına ilk başta tam hakim olamıyorsunuz ama 1 gun sonra gozunuz kapalı her işlemi yapacak hale geliyorsunuz. Kolay oğrenilen bir ayar menusune sahip. Dokunmatik tuşları fazlasıyla hassas. Hafifce dokunmanız fazlasıyla yeterli oluyor.
Ve gelelim oyun performansına arkadaşlar. Onceden de dediğim gibi 2 ms tepki suresi, 23 inc buyuk ekran, HD cozunurluk, ayar menusunden kolayca oyun moduna alabilme, hızlı sahnelerde cok net goruntuler bu monitorun en bariz ozellikleri.
Eğer oyun icin bir monitor almayı duşunuyorsanız, hic durmayın alın derim. Kesinlikle kelimesini cok kez kullandım, bir daha kullanıyorum. Pişman olmayacaksınız.
Biliyorum daha guncel bir oyun bekliyordunuz ama ben bunu oynuyorum şuan Bu arada zırh cok havalı
Genel izlenimimi tek bir kelime ile acıklayacağım, yukarıdaki bolumlerde acıkca belirttim zaten.
425 lirayı kesinlikle hak ediyor.
Babamın "La bu monitorde gosteriyor onu niye aldın" sorusuna cevap olarak bu sayfanın linkini yollayacağım ama dayak yerim diye korkuyorum Şaka bir yana tek kelimeyle şahane.
Son olarak ses kalitesinden bahsedeceğim. Malesef tatmin edici duzeyde değil. Zaten bir monitorun ses sisteminden pek bir şey beklenmemeli.
Yuksek ses seviyesinde seste bozulmalar olabiliyor. Ben odamda orta seste muzik dinleyeceğim diyorsanız işinizi gorur. Baslar kuvvetli değil. Kopmalık şarkılardan pek haz alamıyorsunuz.
Bunun dışında ses ayarı monitorden yapılıyor ancak ben klavyedeki kısayol tuşları ile cok daha zahmetsizce yapabiliyorum aynı işlemi.