Oncelikle MSI laptop kullanıcılarının coğunun yaşadığı ve ozellikle benimkiyle aynı marka laptopa sahip olan kullanıcıların yaşadığı en buyuk problem oyunlardaki FPS duşmeleri. Bunun tam olarak sebebini anlayabilmek icin 2 gundur bilgisayarda test yapıyorum ve farkettiğim şu oldu GPU Frequency duşuyor birden peki neden duşuyor diye sordum kendi kendime. Şunu farkettim laptopumuzun klavyesinde sağ ust koşede bulunan power duğmesinde minik bi led ışık var bu iki renk oluyor bir kırmızı birde mavi.

Oyunlardayken kırmızı ışık yandığında bir problem oluşmadığını mavi ışık yandığındaysa FPS duşuşlerinin yaşandığını farkettim. Kırmızı ışık ve mavi ışığı kimseyi yanlış yonlendirmek istemeden sadece kendi fikirlerimi soylemek istiyorum. Laptoplarımız fişe takılıyken ve oyun oynarken bataryadan yemek yerine elektrikten gucunu alıyor ve hepimizin bildiği gibi fişe takılmamış bi laptopla oyun oynanmaz işte burdaki olayda arada bir kendini şarj etmeye calışıyor ve FPS duşuşlerine neden oluyor yuksek performans modunu dengeli yapıp tekrar yuksek performansa alınca yada Green Mode'dan Sport Mode'a alınca 1-2 dakikalığına yine her şey normal ve sonra tekrar FPS duşuşleri yaşanıyor.

Bu yuzden sorunun neden kaynaklandığını kendi capımda anlayabilmek icin laptopa format attım her şey guzel kırmızı ışık yanıyor sadece driverları tek tek kurup power duğmesinin ışığını izledim. Son kurduğum driver a kadar bir problem yoktu tam sevinmeye başlayacaktım ki NVIDIA driverını kurdum. Bu driver ı kurduktan sonra her 10 saniyede bir kırmızı ışık ve mavi ışık yanmaya başladı. Coğu oyunda entegre grafik kartlarından yaşanan problemlerin sebebi bu driver olabilir mi?

Gercekten 2 aydan uzun bir suredir Laptopumla boyle bir problem yaşıyorum her şeyi araştırdım cozumu bulamıyorum. Delirdim artık,bilgisayar muhendisliği oğrencisiyim daha yeni başladım ama hevesliyim oğrenmeye acığım biri gelip beni aydınlatabilir mi ?