10 gun once GE72vr satın aldım muzik dinlerken acayip sinir bozucu bir cızırtılı parazit gibi bir ses subwoofer'dan (hoparlorde sıkıntı yok) geliyor sanki subwoofer sabit değilmiş gibi. Realtek silince o ses gidiyor ama ses kalitesi ve seviyesi cok duşuyor bununla ilgili sorunu olan cozen onerisi olan var mı? Aynı zamanda ben ayarlardan subwoofer seviyesinin azaltınca bu cızırtılı seste azalıyor.
2. Olarak yine subwoofer'da cihazda hicbir ses unsuru acık değilken ıslık sesi gibi bir ses geliyor bu ses en başta fanda zannediyordum ama sesi kapatınca o ıslık sesi gidiyor. Soyle bir durumda var bu ıslık sesi surekli gelmiyor hoparloru etkileyecek hicbir program acık değilken bu sorunla karşılaşıyorum. Mesela dun Visual studio'da 1 saat gecirdikten sonra o ıslık sesi cıkmaya başladı.
1. BIOS ve frameware guncellmesi yaptım cozulmedi.
2. Nahimic ve Realtek sildim cozum oldu ama ses cok kalitesiz geldi ayrıca Realtek yok diye oyunlar hata verdi.
3. Nahimic ve Realtek en guncel halde o cozum olmadı.
4. Nahimic tek başına sildim cozulmedi.
5. Ayarlardan Hz ve bit seceneklerinin hepsini denedim cozum olmadı.
6. Ozellikle Emir şamur - sacma sapan adlı şarkısında 17-22 sn aralığında bu parazitimsi titreme sesi ozellikle ortaya cıkıyor. Zaten coğu şarkıda da gorunuyor.
EXTRA SORU: Elimi cihaz ustunde gezdirdiğim zaman sanki elektrik carpıyormuş gibi titriyor galiba elektrik geciyor kasadan ne onerirsiniz? (Şarjdan cekince bu olay duzeliyor)
NOT: Cihazı mağazadan aldığım icin iade olmuyor lutfen cozumunu bilen biri cıksın servis kesin bunu kabul etmeyicektir cunku sessiz ortamda dinlendiğinde rahatsız edici derecede artıyor.
Eğer donanımsal ise yarın garantiye gonderebilirim. 14.00'e kadar bulunur yoksa kargo verceğim.