Laptobu aldugım tarih 01.02.2015 freedos gelip zor ve zahmetli bir şekilde orjinal windows 8.1 pro kurdum ve kullanmaya başladım ilklerde CS:GO ve lol tarzı oyunlar oynadığım icin FPS normal geliyordu bir sorunum yoktu.
Ancak ne zaman h1z1 GTA5 ve rainbow u kurup oynamaya başladım o gunden beri cıldırıyorum GTA5 ayarlarında 2 GB gosterilen ayarlardan 1 GB kullandığım halde 70 FPS zar zor alıyorum araba kullanırken her 10 saniyede bir FPS 0-5 arasına duşuyor online oynarken siz duşunun... H1Z1 i zaten soylemiyorum oynaya bilmek mucize.
Sorunlarım ilk olarak steam veya internetten bir indirme yaptığımda 5 GB'ı zar zor goruyor 3 kusurlerde laptop cokuyor gorduğunuz sayfada kalıyosunuz caps lock 30 sn gecikmeli yanıp sonuyor bastıgınızda. Mause hareketide aynı şekilde kapatıp acıp oyle kaldıgım yerden devam ediyorum..
2.Olarakta girdiğim oyunlarda sarja takılı yuksek performans ayarında olmasına rağmen 30-40 FPS alıyorum arkadan kablosunu cıkartıp taktıgımda normale donuyor 70-80'i bula biliyorum GTA 5'te sonrası yine husran FPS kırılıp duruyor..
3.Olarak gorev yoneticisinden işlemlerde belleğin en az %60 kullanıldığını goruyorum ve altta hic bir uygulama ve sekme acık değilken 8 GB olan bellekte yuzde %60 ne olabilir.
2 GB GTX 960m onerilen ayarları yuksek iken ben en duşukte oyun oynayamıyorum.
Bu sıkıntımı monster firmasına geri goturerek anlattım ve rutin bakım sitres testi ıvır zıvırlarda bi sıkıntı olmadığını ve format atmamı soylediler. İnternet kafeye gotururdum aynı cevabı alıcaktım nasılsa.
GPU: GeForce GTX 960M CPU: Intel(R) Core(TM) i7-5700HQ CPU @ 2.70GHz Bellek: 8 GB RAM (7.88 GB RAM kullanılabilir durumda) Şu anki cozunurluk: 1920 x 1080, 60Hz İşletim sistemi: Microsoft Windows Embedded 8.1 Industry Pro Bana yardımcı olun nerde hata yapmış ve ya ne eksik olabilir secenekler sunun bari deneyip duzeltmeye calışayım yoksa 1 sene olmadan elimde kalıcak alet. 8 senelik masaustu bilgisayarımda da lol oynuyordum. 3200 TL para verip kanser oluyorum.
+++++++