Merhaba laptop bugun elime ulaştı. Direkt şarja takıp Windows 11 kurulumuna geciş yaptım. Kurulum bittikten sonra şarjı 100'e tamamladım ve bilgisayarı guc tasarrufu moduna aldım. Hem Windows ayarlarından "en iyi guc verimliliği" moduna aldım ve enerji tasarruf onerileri var Windows'un 7 adımdan oluşan, onu ayarladım. Omen Gaming Hub'dan eco moda aldım ve şarjdan cıkartıp kullanmaya başladım cihazı. Bu sırada GeForce Experience kurulumu, Omen Gaming Hub'daki driver yuklemelerini, bir de arkada sanırsam Windows Update de guncellemeler yuklemiştir diye tahmin ediyorum. 1 saat gibi bir surede şarjım şu an da %75. bana biraz fazla şarj yedi gibi geldi. İlk kez laptop kullanıyorum ve tam performans alabilmek icin vs. fişte kullanmanın daha doğru ve daha sağlıklı olduğunu biliyorum. Ben zaten laptopu fişsiz kullanayım gibi bir amacla almadım yani şarjın bu kadar gitmesi normal ise hicbir sorunum/kotu duşuncem yok. Ben sadece urunu yeni ve maddi zorluklar ile aldığım icin cihazın bataryasında bir problem mi var merak ettim o yuzden bu konuyu acıyorum. Bu kadar şarj gitmesi normal midir?

2. sorum ise; laptopun batarya performansının tam olarak stabilize olması icin biraz kullanmak gerekir mi? Sonucta yeni ve ilk kez acılan bir cihaz olduğu icin şarj bu kadar gitmiş olabilir diye duşundum.

3.sorum ise; en iyi batarya performansı icin bana onerebileceğiniz şeyler var mıdır? Şarj etme alışkanlığım nasıl olmalı vs. gibi.