Merhaba arkadaşlar.
6. nesil i5 ya da i7 işlemci Full HD ekran Min 128 SSD+ min 1TB HDD(Geceleri yatarken acık bıraktığımda gurultu yapma ihtimaline karşı 5400RPM olursa iyi olur. Sadece film ve muzikleri tutacağım icin performansı o kadar onemli değil, yuku SSD cekecek nasıl olsa). Orta seviye Nvidia ekran kartı. Widi ve AC destekli Wi-Fi kartı. USB C haric min 3 USB daha olsun. En az biride USB 3 olsun. Fazla USB goz cıkarmaz kanımca. C bile şu an lazım değil ama yatırım olsun ilerde lazım olur diye istiyorum. Klavye arka aydınlatmalı Tercihen DVD, Blu-Ray olmasın 10 senedir kullanmadığım bir şey. Uzun bir sure beni idare etsin isterim o yuzden Toshiba, MSI, Asus, Dell ve Samsung gibi markaları onerirseniz cok sevinirim. Batarya cıksın mumkunse, araştırma yaparken batarya cıkmayan modellere rastladım şaşırdım ne zamandan beri laptopda cıkmayan bataryalı urunler var, ilginc? Isınma sorunu olmasın o yuzden cift fanlı bir model almalıyım kanımca. Ne kadar ısı o kadar kısa omur diye duz mantığa sahip biriyim. 15.6" tercihim ama aradığım kıstasta bir şey bulamazsam 17" de olur. Butce olarak her ne kadar 5000TL'ye cıkabilecek olsamda, butcemi zorlamayıp mumkunse 4000tTL altı duşunuyorum şimdilik. Yardımcı olmanız icin cok cins bir liste olmadı umarım.